Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Futbol: Fransa ile 2018 dünya şampiyonu olan Steve Mandanda 37 yaşında uluslararası emekliliğini açıkladı

Hugo Lloris’in gölgesinde geçirdiği

Hugo Lloris’in gölgesinde geçirdiği 35 kaptanlık ve uzun yılların ardından kaleci Cumartesi günü Les Bleus ile olan macerasına son verdiğini açıkladı.

Fransa milli takımında yeni bir sayfa açıldı. Hafta başında Hugo Lloris’in uluslararası emekliliğinin açıklanmasının ardından, Fransız takımının bir başka sembolik kalecisi de Fransız takımının formasıyla macerasına son veriyor. Steve Mandanda 14 Ocak Cumartesi günü yaptığı açıklamada artık üç renkli formayı giymeyeceğini duyurdu.

“Dünya Kupası’nın sonunda alınan bir karar, Fransız takımıyla harika anlar yaşadım. Bugün 37 yaşında olan benim için de [Fransa için oynamayı bırakma] zamanı geldi. Genç insanlar geliyor. Bu da bizi Hugo Lloris ile aynı noktaya getiriyor. Tüm bunları büyük bir gurur ve duyguyla yaşadım. Tüm bunları büyük bir gurur ve duyguyla yaşadım ve bugün Fransız takımı benim için sona eriyor” dedi.

Rennes’in 37 yaşındaki kalecisi, 35 kez milli formayı giymesi ve soyunma odasındaki lider rolü sayesinde Fransa milli takımında iz bıraktı. İlk kez 27 Mayıs 2008’de Ekvador’a karşı (2-0) forma giyen Fransız oyuncu, kendisini hiyerarşinin bir numarası haline gelen Hugo Lloris’in gölgesinde bulmadan önce bir dizi maça çıktı (Ağustos 2008 ile Ekim 2009 arasında 11 maç).

Tunus karşısında alınan yenilgi
Steve Mandanda daha sonra zaman zaman Kosta Rika (Mayıs 2010), kaptanlığını yaptığı Ukrayna (Haziran 2011), İzlanda (Mayıs 2012) ve Uruguay (Haziran 2013) ile oynanan hazırlık maçlarında yer aldı. 2014 yılının sonunda Portekiz, Ermenistan, İsveç ve Brezilya’ya karşı bir dizi hazırlık maçı oynayabildi.

Fransız kaleci 2018 Dünya Kupası elemelerinde Belarus’a karşı da oynadı (6 Haziran 2016). Rusya’da düzenlenecek olan Dünya Kupası’na katılacak ve grup aşamasının üçüncü maçında Danimarka ile karşılaşacak (0-0). “Rusya’da, 2018’de çok büyük bir olay oldu! Olağanüstü bir grubumuz vardı. Olumsuz ve olumlu anlar, unutulmaz duygular vardı, her zaman gurur duyacağım ve minnettar olacağım” dedi.

Les Bleus ile dünya şampiyonu olan Steve Mandanda, bunu takip eden Euro’da yer almadı, ancak Katar’daki 2022 Dünya Kupası’nda yer aldı. Fransa için son maçına, gruptaki üçüncü maçta Tunus’a 1-0 yenildikleri ve son 16’ya kaldıkları maçta çıktı. “Dünya Kupası’nda yer aldığım için kendimi ayrıcalıklı hissettim, çok fazla çağrılmadım, sonra Rennes’de biraz oynama süresi buldum. Dünya Kupası’nda oynayamayacağım. Bu son büyük yarışmayı deneyimlememi sağladı. Dünya Kupası’na katılabileceğimden emin değilim ama Dünya Kupası’na katılabileceğimden de emin değilim,” dedi eski Fransız kanat oyuncusu.