Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zeytinyağlı baklava ürettiler: Türkiye’de yeni bir çığır açmakta

Adana’da bir pastanede zeytinyağlı

Adana’da bir pastanede zeytinyağlı baklava üretilmeye başlandı. Kilosu 75 liradan günlük 14 tepsi satılan zeytinyağlı baklava, tüketiciler tarafından beğenilirken yakında yaygınlaşması ve kentteki tatlıcıların vitrinlerini süslemesi bekleniyor.

Adana’da geçmiş yıllara oranla yaklaşık yüzde 10-15’lik artışla 120 bin dekar alandan 60 bin ton zeytin hasadı yapılıyor. Kentteki zeytin üretimi de artınca zeytinyağı üretimi de arttı. Bir pastanenin sahipleri baklavayı da tereyağı yerine zeytinyağı ile yaptı. Baklava, tüketiciler tarafından lezzetiyle tam not aldı. Kilosu 75 liradan satılan baklavadan, günde ortalama 14 tepsi tüketiliyor.

Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, Adana’da yaklaşık 120 bin dekarlık alandan 60 bin ton civarında zeytin rekolte elde edildiğini belirterek, “Bu zeytinlerin 40 bin tonu yağlık olan çeşitlerden. Zeytinyağı insan vücudunda damar sertleşmesini ve damarlardaki kolesterolü iyiye çevirme yönünde ciddi bir katkısı vardır. Zeytinyağlı baklava Türkiye’de yeni bir çığır açmakta. Bunun da ilimizde olması bizim için avantaj” diye konuştu.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Bilal Serttaş, zeytinyağlı baklavanın yakında Adana mutfağına mal olmasını beklediklerini belirterek, “Dernek olarak biz böyle sağlıklı ürünlerin mutfaklarımızda olmasını özellikle Adana mutfağına mal olmasını destekliyoruz” dedi. İşletme sahiplerinden Teymur Koçaklı da ilgiden memnun olduklarını zeytinyağlı baklavanın kilosunun 75 liradan günde ortalama 14 tepsi satıldığını söyledi.