Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrika’yla 15 milyon doz aşıyı paylaşmayı planlıyoruz

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi’nin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye Afrika’ya ve Afrika halklarına asla sırtını dönmemiştir” dedi. “Salgın sürecinde de Afrikalı dostlarımızı yalnız bırakmadık” diye Erdoğan,15 milyon doz aşı yardımı yapılacağını açıkladı.

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Birlikte Kalkınma ve Refah için Güçlendirilmiş Ortaklık” temasıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi’nin karşılama törenine katıldı. Törenin ardından Erdoğan, zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Erdoğan buradaki konuşmasında şunları kaydetti: Türkiye, Afirka kıtasındaki özgürlük hareketlerini güçlü bir şekilde desteklemiştir. Afrika’ya yönelik oryantalist bakış açılarını daima reddettik.Türkiye-Afrika ilişkilerini 16 yıl önce hayal dahi edilemeyecek seviyelere getirdik.

Müşterek geçmişimize rağmen gerek ülkemizin gerekse kıtanını içinde bulunduğu şartlar sebebiyle ilişkilerimizde bir dönem adeta fetret devri yaşadığımız gerçektir. Ancak Türkiye Afrika’ya ve Afrika haklarına asla sırtını dönmemiştir. İki kez düzenlediğimiz Türkiye-Afrika Ortaklık Zirveleriyle, verdiğimiz önemi açıkça ortaya koyduk. Kıtayla 5,4 milyar dolar olan ticaret hacmimiz 2020 yılında 25,3 milyar doları aştı. Bu senenin ilk 11 ayındaki ticaretimiz şimdiden 30 milyar doları yakaladı.Türk firmaları yaklaşık 25 bin Afrikalı kardeşimize istihdam sağlıyor.

Dünyadaki en büyük diplomatik temsilciliğimizi Somali’de açtık. Bir tarafta Afrikalı kardeşlerimizle kucaklaşırken bir yandan da ilişkilerimizi kazan-kazan yöntemiyle daima ileriye taşıdık.