Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pointe-à-Pitre’de bitiş çizgisinin kenarında meydana gelen tekne kazasında iki kişi hayatını kaybetti

Charles Caudrelier bitiş çizgisini

Charles Caudrelier bitiş çizgisini geçmeden kısa bir süre önce 11 yolcu taşıyan bir tekne alabora oldu.

Kederli bir bitiş. Guadeloupe Deniz Müdürü Jean-Luc Vaslin, Charles Caudrelier 16 Kasım Çarşamba günü Pointe-à-Pitre’deki bitiş çizgisini geçmek üzereyken, onu takip eden çok sayıda tekneden birinin devrildiğini söyledi. Guadeloupe Sdis’in daha sonra France Televisions’a adli bir kaynak tarafından doğrulanan bir bilgi olarak duyurduğu kazada iki kişi hayatını kaybetti.

Pointe-à-Pitre savcılığı Çarşamba günü öğleden sonra yayınladığı bir basın açıklamasıyla “kasıtsız adam öldürme” ve “kasıtsız yaralama” suçlarından adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Savcı, bölgede “çok sayıda teknenin” bulunmasına rağmen, “başka bir gemiyle çarpışma hipotezinin bu aşamada dışlanmış göründüğünü” sözlerine ekledi.

Guadeloupe La 1re’nin öğrendiğine göre tekne, içinde 11 kişiyle birlikte bitişten bir deniz mili uzaklıktaydı. Pointe-à-Pitre savcısı kazanın “sabah saat 5 sularında” meydana geldiğini söyledi. Ulusal donanmadan dalgıçlar müdahale etti ve tüm yolcular kurtarıldı. Ancak kanala göre iki kişinin kardiyorespiratuar arresti vardı. Ölümleri daha sonra Samu’nun doktoru tarafından da teyit edilmiştir. Route du Rhum’un galibi Charles Caudrelier franceinfo’ya verdiği demeçte “Bu bir trajedi,” diye tepki gösterdi. “Biraz şok oldum, atmosfer mahvoldu,” diye ekledi.

Kuruluşun iki üyesi
Route du Rhum’dan yapılan açıklamada, iki kurbanın yarışı düzenleyen OC Sport Pen Duick’in üyeleri olduğu belirtildi. “Organizatörler şunları ekledi: “Organizasyon yas tutuyor ve derinden incinmiş durumda. OC Sport Pen Duick Başkanı Hervé Favre, “Düşüncelerimiz iki çalışanımızın ve tüm ekiplerimizin aileleriyle birlikte” dedi. Pointe-à-Pitre savcılığına göre ölen iki kişi 35 ve 38 yaşlarındaydı ve ailelerine bilgi verildiğini söylediler.

Guadeloupe Sdis’e göre hafif yaralanan diğer beş kişi hastaneye kaldırıldı. France Télévisions’un edindiği bilgiye göre, Fransa Yelken Federasyonu Başkanı Jean-Luc Denéchau hasar gören teknedeydi. Ancak konuyla ilgili yorum yapmak istemedi.

Route du Rhum’un galibinin gelişi her zaman bölgeye bir gemi akını yaratır. Charles Caudrelier’nin gelişi sabahın erken saatlerinde, gecenin bir yarısı gerçekleşmiş ve gösteriyi kutlamak için gelen tüm bu teknelerin yelken koşullarını zorlaştırmıştır.