Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

13 erkek arasında Türkiye üçüncüsü oldu

İzmir’de Evren Girgin, yaklaşık

İzmir’de Evren Girgin, yaklaşık 1 yıl önce hobi olarak başladığı yarış pilotluğunda, ilk sezon yarışlarında dereceye girdi. AVIS 2021 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nda grubundaki 13 erkek pilot arasında Türkiye 3’üncüsü olan Girgin, bir sonraki yarışlarda daha güçlü bir otomobille katılarak şampiyonluğu hedefliyor.

İzmir’de, evcil hayvan ürünleri üzerine bir şirketi bulunan, evli, 1 çocuk annesi 44 yaşındaki Evren Girgin, yaklaşık 1 yıl önce yarış pilotu Bahadır Sevinç (48) ile tanışarak hobi amaçlı yarış pilotluğuna başladı.

Kısa sürede kendisini yarışların içinde bulan Girgin, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun geçen 20-21 Kasım tarihleri arasında, virajlı dağ yollarında binek otomobillerle düzenlediği AVIS 2021 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’na katıldı. Girgin, yarıştığı etapta 13 erkek pilot arasında 3’üncü oldu.

İlk sezonunda, başarı kazandığı için memnun olduğunu ifade eden Girgin, “Ben araba kullanmayı severim. Bahadır hocayla tanıştıktan sonra bu spor ilgimi çekti. İlk sezonumda Türkiye üçüncüsü oldum. Haftada birkaç gün mutlaka piste çıkarım. İş yoğunluğundan bunaldığımda rahatlamak için piste geliyordum. Sonra sevdim ve sürekli gelmeye başladım. Riskleri var. Ama hiçbir zaman korkmadım. Çünkü araçlar zaten çok güvenli” dedi.

Evren Girgin, 16 yaşındaki kızı Derin Girgin’in kendisini izlemeye geldiğinde otomobil sporlarına ilgi duymaya başladığını belirtip, “Bahadır Hoca, ona da ‘Direksiyona geçer misin’ diye sordu. İlk kez burada araba kullandı. Benim sayemde merak sardı ve Türkiye’nin en genç kadın pilotu oldu. Birlikte de geliyoruz. O da çok heyecanlı. Erkek egemen bir spor. Görenler şaşırıyorlar. Ama şaşırmamalı. Neden kadınlar yapamasın ki erkeklerle eşit ortamlarda çalışıyoruz” diye konuştu.