Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elon Musk, ultra bağlantılı beyin çipini insanlar üzerinde test etme izni aldı

Elon Musk ne kadar

Elon Musk ne kadar ileri gidecek ? Kimse onu durdurmazsa, milyarder teknolojisini insan beynine entegre etme noktasına kadar çok ama çok ileri gitmeye hazır görünüyor. ABD Gıda ve İlaç İdaresi, yeni modası beyin implantları için bir çalışma aşamasına izin verdi. Elon Musk, bu yeni projeyi, 2016 yılında kurulan ve henüz prototiplerinin insanlar üzerinde test edilmesine izin verilmeyen bir start-up olan Neuralink aracılığıyla geliştiriyor.

Şimdiye kadar Neuralink, ürünlerini video oyunları oynamaktan veya bilgisayar klavyelerinde yazmaktan (zor) zevk almış maymunların beyinlerine bağladı. Çünkü Neuralink’in amacı bu: insan beynini düşünce yoluyla bilgisayara bağlamak.

Bir tweet’te, başlangıç, FDA onayından çok memnun ve şunu belirtiyor: “Klinik araştırmamız için işe alım henüz açık değil. Bununla ilgili daha fazla bilgiyi yakında duyuracağız! Bu deneme için Neuralink, bilimin, tıbbın ve herkesin sağlığının hizmetinde olan bir teknolojiyi savunuyor. Musk’ta yapılan beyin implantı böylece körlük, felç, obezite gibi birçok hastalık ve bozukluğun yanı sıra otizm veya depresyonun tedavisini de mümkün kılacaktı…

Şirketin kurucusu ve yöneticisi tarafından en az 2019’dan beri yinelenen bu söz, yine de FDA’nın temkinli yargısına karşı çıktı. Kurum, ilk olarak 2022’nin başlarında yapılan test talebini reddetmişti. Söz konusu cihazların lityum piliyle ilgili riskler ve ekipmanın çıkarılması veya dahili migrasyon riski soruları. Neuralink, bu arada kopyasını açıkça revize etti ve sonunda klinik deneylere başlayabilir. Yetkililer tetikte: Denemelerin kalitesini izlemek, hayvan refahı yasalarının potansiyel ihlallerini incelemek ve beyin çiplerinin bileşenlerini doğrulamak için çeşitli soruşturma talepleri halihazırda inceleniyor.