Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Google, Cihazımı Bul Hizmetinin Çevrimdışıyken Bile Çalışması İçin Çalışıyor Olabilir: Rapor

Samsung’un SmartThings Find ve

Samsung’un SmartThings Find ve Apple’ın Find My hizmetleri, kaybolan veya çalınan cihaz çevrimdışı olduğunda bile çalışır.

Google, Cihazımı Bul hizmetini güncellemek için çalışıyor olabilir. Yeni güncelleme, kullanıcıların Android veya WearOS cihazlarını, cihazın internete erişimi olmadığında bile takip etmelerine olanak tanıyacak. Şu anda Cihazımı Bul hizmeti, kullanıcıların aynı Google hesabına bağlı Android ve WearOS cihazlarını yalnızca internete bağlıyken uzaktan bulmalarına, kilitlemelerine, oturumu kapatmalarına ve silmelerine olanak tanıyor. Yeni güncelleme, Google Sistem Güncellemesi’nin Aralık 2022 değişiklik günlüğünde ima edildi.

SamMobile tarafından yayınlanan bir rapora göre, Alphabet’in sahibi olduğu arama devi Google, Aralık 2022 sistem güncellemeleri için değişiklik günlüğünü güncelledi ve Cihazımı Bul hizmetinin artık Android cihazların yerini tespit etmek için bilinen son konum raporlarına erişilmesine olanak tanıyan yeni bir çerçeve kullandığını belirtti. Şirket, değişiklik günlüğünde bunun “gizlilik merkezli” bir çerçeve kullanılarak yapıldığını iddia ediyor.

Şu anda Google’ın Android ve WearOS cihazları için Cihazımı Bul hizmeti internet tabanlı bir izleme sistemi üzerinde çalışıyor. Bununla birlikte, Güney Koreli akıllı telefon üretim devi Samsung’un, Bluetooth aracılığıyla yakındaki rastgele bir Samsung cihazına bağlanarak ve ardından kaybolan veya çalınan Samsung cihazının konumunu sahibine ileterek SmartThings Find hizmetini etkinleştirdiği görüldü.

Güvenli ve etkili olma açısından en verimli olduğu bilinen Apple’ın Bul hizmeti de kayıp cihazın Bluetooth’unu devreye sokan ve otomatik olarak yakındaki diğer Apple ürünleriyle bağlantı kurarak kayıp cihazın konumunu sahibine iletebilen benzer bir mekanizma kullanıyor.

Rapora göre, iPhone üreticisinin kayıp ya da çalıntı cihazları takip etme konusundaki üstün performansı, dünya genelinde daha fazla düğüm noktası Apple cihazına sahip olmasından kaynaklanıyor. Her iki şirket de konum bilgilerinin güvende kalmasını sağlamak için uçtan uca bir şifreleme mekanizması kullanıyor. Google’ın da benzer bir mekanizma kullandığı bildiriliyor.

Samsung’un cihaz takip yetenekleri, benzer bir mekanizma aracılığıyla çevrimdışı takibi destekleyecek şekilde güncellendiğinde, Google’ın Cihazımı Bul aracılığıyla daha geniş bir Android telefon setini kullanmayı başarabilirse daha da iyi hale gelecektir.

Bununla birlikte, Google’dan Cihazımı Bul hizmeti için çevrimdışı izleme desteğinin sunulduğuna dair resmi bir onay gelmediğini de belirtmek gerekir.