Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Damsel Gerçek Bir Hikayeye mi Yoksa Bir Kitaba Dayalı mı? Damsel oyuncu kadrosu

Netflix’in ‘Damsel’ dizisi, Elodie

Netflix’in ‘Damsel’ dizisi, Elodie adında genç bir kızın, Yakışıklı Prensi ile mutlu sonu, kendisinin ve ailesinin onu bir ejderhaya kurban olarak sunmasıyla sona eren hikayesini konu alıyor. Yeni bir hayatın başlangıcı olması gereken dönem, yüzyıllar boyunca pek çok kızı öldüren bir ejderhadan kaçmaya çalışırken kendini bir mağarada mahsur kalmış halde bulduğunda hayatının en kötü zamanına dönüşür. Hikaye bir peri masalı gibi gelişiyor ancak türün kinayelerinden belirgin bir ayrılığa işaret ediyor. Filmin ilhamı nereden geliyor? ÖNCE SPOİLER

Damsel Eş Zamanlı Olarak Kitap Olarak Geliştirildi

Çoğu zaman, bir kitap çok umut verici olduğunda, daha yayınlanmadan önce bir film/TV şovu anlaşması alır. ‘Damsel’da da benzer bir şey oldu ama bir değişiklikle. ‘Damsel’, Dan Mazeau’nun senaryosuna dayanan bir film olarak geliştirildi. Fantezi ve peri masalı türüne giren hikaye, genişleme konusunda o kadar umut vericiydi ki, yaratıcılar onun kendi kitabını hak ettiğine inandılar. Yani, ters bir senaryoda, kitap filmden daha önce yayınlanmış olmasına rağmen, film kitaba ilham kaynağı oldu; tam tersi oldu.

‘Küçük Kız’ın yeni versiyonu, Elodie’nin yolculuğu hakkında fikir sahibi olması için senaryonun ilk taslaklarına erişim izni verilen New York Times’ın en çok satan yazarı Evelyn Skye tarafından kaleme alındı. Filmin ve kitabın temelleri aynı kalsa da, Skye’ye hikayeye kendi bakış açısını getirme ve bunu okuyuculara filmi izlemekten farklı bir deneyim yaşatacak şekilde yazma konusunda yaratıcı özgürlük verildi.

Film ve roman aynı anda geliştirildiğinden, film yapımcıları ve yazar birbirlerinin çalışmalarına erişebildiler ve benzersiz bakış açıları birbirlerinden kopmalarına olanak tanıdı ve bu da Skye’nin “benzersiz, işbirliğine dayalı bir ortaklık” dediği şeye yol açtı. onların arasında. Kitaba eklediği ince ayrıntılar, filmde karakterleri ve etraflarındaki dünyayı genişletmek için kullanıldı. Filmin gözünün önünde canlanmasını izlemek Skye’nin hayal gücünü daha da genişletmesine ve romana başka bir boyut katmasına olanak sağladı.

Elodie’nin yolculuğunun versiyonları ne olursa olsun, film yapımcıları ve yazar onun hikayesinin önemli bir noktasında anlaştılar. Türü tersine çevirme ve “kız” kelimesinin anlamını, sıkıntısından kurtarılmayı bekleyen biri olmayacak şekilde değiştirme fikrini sevdiler; kurtarma işlemini kendisi yapıyor. Bu, “genç bir kadının güçlü, bağımsız ve güçlendirilmiş bir yetişkin haline gelmesi” ve herkesin onun için imkansız olduğunu düşündüğü şeyi yaparak beklentileri altüst etmesiyle ilgiliydi: hayatta kalmak.

Aktris Millie Bobby Brown için Elodie’yi canlandırmak benzersiz bir zorluktu. Daha önce akıllı ve güçlü genç kadınları canlandırmış olsa da her zaman yararlanabileceği bir şeyler olduğunu fark etti. ‘ Stranger Things’de Eleven’ı oynarken ‘ Mad Max’i ve ‘ Enola Holmes’da baş karakteri canlandırırken Hermoine’i kanalize ettiğini açıkladı . Ancak Elodie’ye gelince, karakter için bir referans çerçevesi olmadığından kendi temelini bulmak zorundaydı. Aktrisin zorlandığı bir diğer şey de sahne arkadaşının olmaması ve filmin çoğunu tek başına çekmesiydi.

Brown, bu zorluklara rağmen kendisini etkileyici bir şekilde Elodie rolünde taşıyor ve hikayenin gerçek mesajını başarılı bir şekilde ortaya koyuyor. O ve ‘Küçük Kız’ ekibinin geri kalanı, Elodie’yi ve hikayesini, ateş püskürten, fedakarlık isteyen bir ejderhanın yer aldığı bir fantezi olmasına rağmen, izleyiciye mümkün olduğunca gerçek ve gerçekçi hissettirmeye odaklanmıştı. Yine de karakterleri gerçeğe dayandırdılar, izleyicinin hemen hikayeye kapılmasına ve kendini yabancı hissetmemesine olanak sağladılar.

Damsel oyuncu listesi:

Damsel oyuncu kadrosu: Damsel fantastik filmdeki oyuncu kadrosunu ve karakterleri

  • Millie Bobby Brown Elodie rolünde
  • Ray Winstone Lord Bayford rolünde
  • Angela Bassett Lady Bayford rolünde
  • Brooke Carter Floria rolünde
  • Nick Robinson Prens Henry rolünde
  • Robin Wright Kraliçe Isabelle rolünde
  • Milo Twomey Kral Roderick rolünde
  • Ejderhanın Sesi rolünde Shohreh Aghdashloo
  • Nicole Joseph Prenses Victoria rolünde