Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Havada Dehşet: 601 Sefer Sayılı Uçuş Dizisi nerede çekildi?

‘Havada Dehşet: 601 Sefer

‘Havada Dehşet: 601 Sefer Sayılı Uçuş’ veya ‘Secuestro al vuelo 601’, Latin Amerika tarihindeki en uzun hava kaçırma olayının gerçek olaylarını anlatan İspanyolca bir mini dizidir. 30 Mayıs 1973’te iki kapüşonlu adam, Kolombiya’da Cali’den Bogotá’ya giden bir uçağa biniyor ve uçak Pereira’daki duraktan havalandıktan sonra gizli ateşli silahlarını çıkarıyor. Korsanlar, elli siyasi mahkumun serbest bırakılmasını talep ediyor ve taleplerinin karşılanmaması halinde uçağı imha etmek ve uçaktaki herkesi öldürmekle tehdit ediyor. Hükümet hava korsanlarıyla pazarlık yapmayı reddettiğinde, silahlı adamları alt etmek ve yolcuların hayatlarını kurtarmak kaptana ve iki cesur hosteye kalır.

Pablo Gonzalez ve CS Prince tarafından yaratılan Netflix serisi, bizi 1973 Kolombiyası’na götürüyor ve 601 sefer sayılı uçuşta bir araya gelen Cali’deki ana karakterlerle tanıştırıyor. Kaçırma hikayesi ilerledikçe bakış açılarımız yolcu uçağının içindeki gergin atmosfer ile yolcu uçağının içindeki gergin atmosfer arasında değişiyor. Bogota’daki sahadaki müzakereciler ve yetkililer. Gösteri, tarihi bir olayı yeniden canlandırmak amacıyla çeşitli alanlardaki birden fazla alanı kullanıyor.

Havada Dehşet: 601 Sefer Sayılı Uçuş nerede çekiliyor?

‘Havada Dehşet: 601 Sefer Sayılı Uçuş’ filminin çekimleri büyük ölçüde Bogota’daki bir stüdyoda yapılıyor; bazı sahneler ise Kolombiya’nın Cali kentinde çekiliyor. Ana çekimler Haziran 2023’ün sonlarında başladı ve birkaç ay içinde ilk sezon için tamamlandı. Gösterinin bazı çekimlerinde, bizi olayların içine daha da çeken, tarihsel olarak kullanılan 4:3 en boy oranına sahip 1970’ler tarzı grenli film görüntüleri de yer alıyor. Netflix şovunu yeniden yaratmak için hangi çekim alanlarının seçildiğine daha yakından bakalım.

Bogota Kolombiya

Yapım ekibi uçağın iç sahnelerini başkent Bogota’da bulunan bir film stüdyosundaki ses sahnesini kullanarak yakaladı. Şehir, çeşitli boyutlarda bağımsız film stüdyoları ve deneyimli film ekibi üyelerinden oluşan geniş bir yetenek havuzuyla ülkenin film yapımı merkezi olduğundan, bu sahneler için doğal bir çekim yeri haline geldi. ‘601 sefer sayılı uçuşun kaçırılması’ için uçak seti bir ses sahnesi üzerine inşa edildi ve kokpitin görüntüleri devasa, kavisli bir ekranla simüle edildi. Ekran, uçağın yerdeki ve havadaki kokpit sahneleri sırasında gerektiği gibi uygun arka plan ortamını gösterecek.

Cali, Kolombiya

‘Havada Dehşet: 601 Sefer Sayılı Uçuş’unda görülen şehir ve havaalanı bölgesinin bazı çekimleri için ekip güneybatı Kolombiya’da bulunan Cali’ye gitti. Gösterinin gerçek hikaye yönünün anlatılması söz konusu olduğunda şehir, yapbozun önemli bir parçasıydı ve bu nedenle bazı kısımları, konumları kullanılarak özgün bir şekilde yeniden yaratıldı. Cali, İspanyol sömürge döneminden kalma iyi korunmuş binaları ve film yapımcılarının bunları arka plan olarak kullanarak zamanda geriye yolculuk etmelerine olanak tanıyan sömürge dönemi mimarisi zenginliğiyle tanınıyor. Cali, ‘ Narcos ‘, ‘Cobra Verde’ ve ‘Snitch Cartel’de görmüş olabileceğiniz And Dağları ve Cauca Nehri Vadisi dahil olmak üzere muhteşem doğal manzaralarla çevrilidir.