Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pembrolizumab Bağırsak Kanseri Ameliyatının Yerini Alabilir mi?

Oyun Değiştirici İmmünoterapi İlaç

Oyun Değiştirici İmmünoterapi İlaç

Bağırsak kanseri tedavisinde umut verici bir gelişme yaşandı. Doktorlar, tümörleri “eriten” ve “oyun değiştirici” olarak nitelendirilen bir immünoterapi ilacı olan Pembrolizumab’ın, bağırsak kanseri tedavi şansını önemli ölçüde artırdığını ve hatta ameliyat ihtiyacını ortadan kaldırabileceğini belirtti.

Pembrolizumab’ın İşleyişi

Pembrolizumab, bağışıklık hücrelerinin yüzeyindeki spesifik bir proteini hedef alarak bu proteini bloke eder. Bu sayede, bağışıklık sistemi kanser hücrelerini tanıyıp yok edebilir hale gelir.

Klinik Araştırma Bulguları

Klinik bir araştırma, bu ilacın kemoterapi yerine ameliyattan önce verilmesinin, kanserden arınmış olduğu bildirilen hastaların sayısında büyük bir artışa yol açtığını ortaya koydu. Araştırmanın sonuçları, Amerikan Klinik Onkoloji Derneği’nin (ASCO) yıllık toplantısında sunuldu.

Ameliyatsız Kanser Tedavisi Mümkün mü?

Araştırmaya göre, Pembrolizumab ve cerrahi kombinasyonu uygulanan hastaların tamamı kanserden arınmış durumda. Bu sonuçlar, gelecekte bağırsak kanseri tedavisinde ameliyatın yerini alabilecek yeni bir tedavi yönteminin kapılarını aralayabilir.

Araştırma Ekibi ve Katkıları

Çalışma, University College London, University College London hastanesi, Manchester’daki Christie NHS Foundation Trust, Leeds’teki St James’s Üniversite hastanesi, Southampton Üniversite hastanesi ve Glasgow Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütüldü. Pembrolizumab’ın sağladığı bu büyük ilerleme, bağırsak kanseri tedavisinde yeni bir dönemin başlangıcını müjdeliyor.