Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Damsel Nerede ve Ne Zaman Gerçekleşiyor?

Netflix’in fantastik drama filmi

Netflix’in fantastik drama filmi ‘Damsel’, izleyiciyi krallıkların ateş püskürten ejderhaların korkusu altında yaşayacağı zamanlara götürüyor. Büyü ve kargaşanın yaşandığı bir dönemdeyiz ve tüm bu kaosun içinde Elodie adında genç bir kız, bir prensle evleniyor. Ancak prensle yeni bir sayfa açmaya dair beklentileri, düğünün asıl amacının kendisini ejderhaya kurban etmek olduğunu öğrendiğinde bozulur.

Hikaye, olay örgüsünü devam ettirecek kadar heyecan verici olsa da, ortamı da olayların gidişatında önemli bir rol oynuyor. Geriye dönüp bakıldığında, krallıkların konumuyla ilgili bazı kritik faktörler var; bunlar, Elodie ve ailesinin, kraliyet ailesinin davetinin ihtişamına kapılmadan önce dikkat etmesi gereken önemli ayrıntılar gibi görünüyor. ÖNCE SPOİLER

Damsel Kurgusal Bir Krallıkta Geçiyor

‘Küçük Kız’, Elodie ve kız kardeşinin, insanların sert kışlar ve kaynak yetersizliği nedeniyle sıkıntı çektiği memleketlerinde yaşadıklarıyla başlıyor. Çok zengin ya da asil kandan olmasalar da Elodie’nin ebeveynleri Lord ve Leydi Bayford’dur. Filmde bulundukları bölgenin adı geçmezken, filme eşlik eden kitapta Inophe olarak anılıyor.

Inophe hakkında ülkenin en kuzey bölgesinde yer alması dışında pek bir şey bilinmiyor. Başkent Inophe’den çok uzakta olması nedeniyle ve halkı kenarlarda kaybolmuş ve krallığın yöneticileri tarafından pek dikkate alınmıyor. Lord ve Lady Bayford ve kızları, halkları için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışırlar, ancak kendilerinin fazla bir şeyi olmadığında yapabilecekleri çok şey vardır.

Krallığın başkenti Aurea, Inophe’ye kıyasla çok daha müreffeh. Soğuğun şiddetinden etkilenmez ve doğal kaynakları bakımından zengindir. Aurea ayrıca Inophe’den ve onun lordu ve hanımlarından oldukça zengindir. Kraliyet ailesi burada ikamet ediyor ve şehirden uzakta, bölgeyi terörize eden ejderhanın ini görevi gören dağlar yükseliyor. Hikayenin ortaçağ ortamı, Elodie’nin başına gelenlere ve kızı için ne anlama geldiğini bilmesine rağmen babasının neden onu prensle evlendirmeyi kabul ettiğine daha fazla ağırlık ve inandırıcılık kazandırıyor.

Inophe ve Aurea’nın konumları ile mali ve sosyal durumları arasındaki keskin fark, kraliyet ailesinin prense bir gelin bulmak için neden Inophe gibi bir yere gittiğini merak ettiriyor. Elodie bile birinin neden “bu kadar kuzeye” geldiğini merak ediyor, özellikle de daha önce Güney’den herhangi bir yardım görmediği için. Bu, kraliyet ailesinin niyetini merak etmeye yetiyor.

Inophe’nin bilinmezliği, özellikle de krallığın geri kalanıyla pek iyi bağlantılarının olmaması, burayı vazgeçilebilecek ve hakkında konuşulmayacak bir gelin bulmak için harika bir yer haline getiriyor. Aurea, kraliyet ailesine karşı duracak kadar gücü olmayan bir lordun kızını feda etmeyi göze alabilirdi. Kızlarının intikamını almak isteseler bile, Aurea’ya asla karşı koyamayacakları için bunu yapacak araçları yoktu. Üstelik krallığın çevresinde olmaları da onları Elodie’nin prensle olan nişanından bahsetmekten alıkoyuyor. Bu arada üç düğün gerçekleşecek, kurbanlar sunulacak ve hiç kimse Aurea’da olup bitenler hakkında bilgi sahibi olmayacak.