Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Apple, M3 çipli yeni 24 inç iMac’i duyurdu

Apple Pazartesi günü, M1

Apple Pazartesi günü, M1 iMac’in piyasaya sürülmesinden neredeyse üç yıl sonra, 24 inç iMac’in yeni neslini duyurdu. Yeni sürüm, öncekine benzer bir tasarıma sahip ancak şimdi daha hızlı ve daha verimli olan, yeni duyurulan M3 çipini içeriyor. M3 iMac’teki yeniliklerin ayrıntılarını anlatırken okumaya devam edin.

M3 iMac

Tasarım açısından yeni iMac öncekiyle hemen hemen aynı görünüyor. Apple birkaç küçük değişiklik yaptı, ancak hiçbir şey çok belirgin değil. Ekran da öncekiyle aynı: 4,5K çözünürlüklü 24 inç. Buradaki en büyük haber M3 çipi, özellikle de iMac’in M1 çipini aldığı 2021’den bu yana güncellenmemesi.

M3, iPhone 15 Pro’da kullanılan A17 Pro’yu temel alıyor. Bu, Mac’ler için 3 nanometre mimarisini temel alan ilk Apple çipidir. Apple, M3’ün GPU konusunda büyük ilerlemeler getirdiğini söylüyor. M3, A17 Pro ile birlikte donanımsal ışın izlemeyi destekleyen ilk Apple çipleridir.

M3 CPU, M1’den %30’a kadar, M2’den ise %15’e kadar daha hızlı performans çekirdeklerine sahiptir. Yeni mimari nedeniyle çip, daha fazla performans sunmasına rağmen önceki çiplere göre daha az güç tüketiyor. Temel model, 10 çekirdekli GPU’ya sahip 8 çekirdekli bir CPU’ya sahiptir.

Bu makaleyi güncelliyoruz…