Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Apple, TVOS 17’yi ekranlı HomePod’da çalıştığı için iPad mini’de test ediyor

Apple’ın HomePod serisini genişletmeye

Apple’ın HomePod serisini genişletmeye yönelik iddialı planları hakkında söylentiler duymayalı uzun zaman oldu. Birkaç gün önce, üstünde LCD ekran bulunan bir HomePod prototipine ilk kez baktık. Ancak Apple daha da ileri gitmek istiyor ve 9to5Mac, şirketin gelecekteki HomePod için tvOS çalıştıran değiştirilmiş bir iPad mini üzerinde deneyler yaptığını öğrendi.

Apple, tvOS çalıştıran iPad mini 6 ile denemeler yapıyor

Apple Perşembe günü iOS 17.2’nin ilk beta sürümünü, tvOS 17.2 beta ve diğer yazılım güncellemelerini yayınladı. İlginçtir ki, hem Apple TV hem de HomePod’da çalışan tvOS 17.2 donanım yazılımını inceleyerek Apple’ın dahili olarak iPad’de tvOS çalıştırdığına dair güçlü kanıtlar bulduk.

Daha iyi bir bağlam sağlamak amacıyla, Apple tarafından yayımlanan her ürün yazılımı, yazılımın hangi cihazlara yüklenebileceğini belirten cihaz destek dosyalarını içerir. TVOS söz konusu olduğunda buna uyumlu Apple TV modellerinin yanı sıra HomePod’lar da dahildir. Bazı nedenlerden dolayı, en yeni tvOS yapılarında iPad mini 6 için cihaz destek dosyaları da bulunur.

Ama hepsi bu değil. Daha fazla araştırma yaptığımızda, Xcode 15 ile birlikte gelen tvOS 17 SDK’nın aynı zamanda iPad mini 6 için de gizli destek içerdiğini keşfettik. Ateşi körüklemek için, desteklenen her cihaz için ses kalibrasyon verilerini içeren tvOS 17 çerçevelerinden bazıları, bu işletim sistemi aynı zamanda iPad mini sürücüleri ile güncellendi.

Elbette bu dosyaların hiçbir zaman son kullanıcılar ve hatta geliştiriciler tarafından görülmesi amaçlanmamıştı ve muhtemelen Apple’ın üzerinde çalıştığı bir şeyden arta kalanlardı. Tam olarak ne? Muhtemelen iPad mini’ye benzer boyutta bir ekrana sahip yeni bir HomePod.

Amazon Yankı Gösterisi | Ekran söylentileri olan yeni HomePodAmazon Yankı Gösterisi

Yerleşik ekrana sahip yeni HomePod’lar

Bu yılın başlarında Bloomberg, Apple’ın HomePod ve Apple TV’yi tek bir cihazda birleştiren yeni bir akıllı ekran da dahil olmak üzere çok sayıda yeni akıllı ev aksesuarı üzerinde çalıştığını bildirmişti. Birkaç ay sonra analist Ming-Chi Kuo, şirketin yerleşik 7 inç ekrana sahip daha büyük bir HomePod’u piyasaya sürmeyi planladığını bildirdi.

Karşılaştırma için iPad mini 6’nın 8,3 inçlik bir ekranı var. Şimdilik her şey oldukça deneysel göründüğü için Apple’ın mühendisleri, arayüzün böyle bir cihazda nasıl çalışacağını keşfetmek için iPad mini’de tvOS çalıştırmaya karar vermiş olabilir.

Aynı zamanda Apple, HomePod’un üstünde küçük bir LCD ekran bulunan yeni bir versiyonunu geliştiriyor. Bu cihaz halihazırda daha ileri bir geliştirme aşamasında ve yakın gelecekte HomePod 2’nin yerini alması bekleniyor. Daha büyük ekrana sahip versiyonun gün ışığına çıkıp çıkmayacağı belli değil.

Kaynaklara göre Apple, üstünde LCD ekran bulunan yeni HomePod üzerinde aktif olarak çalışıyor

Bekleme Modu iPadOS’a geliyor

Apple’ın denediği tek şey bu değil. Apple’ın iPad için Google’ın Pixel Tablet için Şarj Edici Hoparlör Bağlantı İstasyonuna benzer yeni bir bağlantı istasyonu aksesuarı piyasaya sürmek istediğine dair raporlar da vardı. 9to5Mac, gelecek yıl iPadOS 18 ile tanıtılması gereken iPad için ince ayarı yapılan Bekleme Modunun ön arayüzüne erişim elde etti.

iPhone’da Bekleme Modunun çalışması için iPhone’un bir stand üzerine yatay olarak yerleştirilmesi gerekir. iPad’de bu mod, yeni dock aksesuarıyla çok anlamlı olacaktır.

Tamamen işlevsel bir ekrana sahip bir HomePod’a, hatta iPad için yeni bir dock aksesuarına sahip olmaya ne dersiniz? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bize bildirin.

iOS 17 Bekleme moduiPhone’da Bekleme Modu