Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rusya’nın Ukrayna’ya Yönelik Zafer Bayramı Operasyonu Kuzeyde Sıkışıyor

Rus saldırıları, Ukrayna’nın kuzeyinde

Rus saldırıları, Ukrayna’nın kuzeyinde momentum kaybediyor

Ukraynalı Güçlerin Direnişi Güçleniyor

Rus ordusunun kuzey Ukrayna’daki saldırı girişimleri, beklenen başarıyı sağlayamıyor. Kharkiv Oblastı’nda, Ukraynalı birimlerin direnişi ve hava desteği, Rus ilerleyişini durduruyor. İnsansız hava araçlarının etkin kullanımı, Rus piyade saldırı gruplarını engelliyor ve saldırılarını savunma hattında durduruyor.

Çatışmalar Konumsallaşıyor

Çatışmalar artık tek tek binalar üzerinde yoğunlaşıyor ve Ukraynalılar, Rus ilerleyişini durdurmak için savunma pozisyonlarını güçlendiriyor. Rus saldırısı, Kuzey Kharkiv bölgesinde neredeyse durma noktasına geldi.

Rus Stratejisi Belirsizlik İçinde

Rus liderler, ilerleyen günlerde ne yapacakları konusunda kararsız görünüyor. Ya doğudaki saldırıları sürdürecek ya da Kharkiv’e yönelecekler. Ancak Ukrayna’yı ele geçirmek için karşılaştıkları direniş, Rus stratejisinin belirsizliğini artırıyor.

Ukraynalı Güçlerin Güçlenen Savunması

Ukraynalı birlikler, Vovchansk ve Lyptsi’de direnişi yoğunlaştırıyor ve Rus ilerleyişini durduruyor. Kuzeydeki savunma hatları güçlendiriliyor ve Rus ilerleyişi engellenmeye çalışılıyor.

Rusların Taktik Değişikliği

Rus kuvvetleri, daha küçük gruplar halinde saldırıyor ancak Ukraynalı direnişle karşılaşıyor. Piyade taktiklerindeki bu değişiklik, Rus ilerleyişini yavaşlatıyor ancak Ukrayna’nın direncini kırmıyor.

Gelecek Belirsiz

Rus saldırılarının başarısı belirsizliğini koruyor. Kremlin’in amacı ve Ukrayna’nın direnci, kuzeydeki çatışmanın seyrini belirleyecek gibi görünüyor.