Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şinasi Gündüz kimdir kaç yaşında nereli? Pelin Çift ile Gündem Ötesi konuğu Prof. Dr. Şinasi Gündüz kim ve eserleri?

Pelin Çift ile Gündem

Pelin Çift ile Gündem Ötesi’nde Arap yarımadasında İslamiyet öncesi inançlar konuşuluyor. Pelin Çift ile Gündem Ötesi’nin bugünkü konuğu dinler tarihinde otorite olan Prof. Dr. Şinasi Gündüz Hoca oluyor. Peki, Şinasi Gündüz kimdir kaç yaşında nereli? Prof. Dr. Şinasi Gündüz hangi üniversitede, hayatı ve eserleri haberimizde..

Pelin Çift ile Gündem Ötesi konuları

•Cahiliye döneminde Kabe’nin işlevi neydi?
•Müşriklerin ayinleri ve ibadetleri nasıldı?
•Faldan büyüye, kabile rekabetlerinden nikah usullerine yaşamları nasıldı?

Şinasi Gündüz kimdir?

Şinasi Gündüz, Türk dinler tarihi alanında önemli bir isim olarak bilinir. 1960 yılında Hekimhan’da doğan Gündüz, eğitim hayatına Gaziantep ve Mardin’de başlamış ve daha sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olmuştur. Lisansüstü çalışmalarını ise İngiltere’deki Durham Üniversitesi ve Manchester Üniversitesi’nde gerçekleştirmiştir.

Akademik kariyerine Dinler Tarihi alanında devam eden Gündüz, 1995 yılında Dinler Tarihi Doçenti unvanını elde etmiş ve daha sonra Dinler Tarihi Profesörü olmuştur. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde dekanlık görevi yapmış ve Makedonya’nın başkenti Üsküp’teki International Balkan University’de rektörlük görevinde bulunmuştur.

Gündüz’ün akademik çalışmaları arasında Gnostik gelenekler, Hristiyanlık, heterodoksal akımlar, karşılaştırmalı dinler ve dinlerarası ilişkiler konuları öne çıkmaktadır. Ayrıca Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) asli üyesi olan Gündüz, Milel ve Nihal: İnanç, Kültür ve Mitoloji Araştırmaları Dergisi’nin editörlüğünü de yapmaktadır.

Prof. Dr. Şinasi Gündüz eserleri

Şinasi Gündüz’ün Türkçe ve yabancı dilde birçok eseri bulunmaktadır. Türkçe eserleri arasında Sâbiîler Son Gnostikler, Pavlus: Hristiyanlığın Mimarı, Anadolu’da Paganizm gibi önemli kitaplar yer almaktadır. Ayrıca yabancı dilde yazdığı eserler arasında The Knowledge of Life ve Change and Essence gibi kitaplar bulunmaktadır. Gündüz, dinler tarihi alanında önemli katkılarda bulunmuş ve bu alanda geniş bir okuyucu kitlesine ulaşmıştır.