Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2023’ün en iyi 5 Netflix animesi

Scott Pilgrim Takes Off’tan

Scott Pilgrim Takes Off’tan Blue Eye Samurai’ye kadar 2023’te yayınlanan Netflix animesi 7/24 aklımızdaydı!

Bu harika yeni çıkanları izlemediğimiz zamanlarda kesinlikle bu oyunların başka bir bölümünün ne zaman çıkacağını düşünüyorduk. Bu yüzden bir adım geriye çekilip bu yıl izleyecek kadar şanslı olduğumuz tüm harika animelere bakmamız gerekti!

2023, Netflix animesi için şimdiye kadarki en iyi yıl!

Gerek bu oyunların çarpıcı görselleri, gerekse hepsinin merkezinde yer alan hikaye nedeniyle, Netflix izleyicileri gibi biz de tanık olduklarımız karşısında büyülenmeden edemedik. Bu yıl anime bölümünde çok iyi performans gösteren yayın hizmeti, gelecek yıl için bize çok umut veriyor. Ancak geleceğe bakmadan ve yakında başka hangi animeleri göreceğimizi tahmin etmeden önce, 2023’ün en iyi beş Netflix animesini kutlayalım!

İlk olarak Castlevania: Nocturne!

Castlevania: Gece

Yayın tarihi: 28 Eylül 2023

Bölüm Sayısı: 8

Bir Sezon Daha Olacak mı? – Evet! İşte bildiklerimiz!

Castlevania’yı izledikten sonra spin-off dizisi Nocturne’a dair çekincelerimiz vardı. Bu serinin doldurması gereken inanılmaz derecede büyük ayakkabılar olmakla kalmadı, aynı zamanda en sevdiğimiz karakterlerden çoğunun bu bölümde olmayacağını bildiğimizden, daha önce sahip olduğumuz bağın aynısına sahip olamayacağımızdan endişeliydik.

Neyse ki tüm endişelerimiz boşa çıktı çünkü Castlevania: Nocturne aklımızı başımızdan aldı!

Belmont’a bir kez daha kötü güçlerin yollarına çıkmasını engellemekle görev verildiğinden, bu unvanda riskler her zamankinden daha yüksekti. Ancak bu sefer düşman her zamankinden daha zorluydu çünkü bu vampirin o kadar güçlü olduğu söyleniyordu ki gücü kıyamete benzetiliyordu.

Her ne kadar işler kötü görünse de Belmont, müttefiklerinin ve atalarının gücüne sahip olduğu sürece onun yoluna çıkabilecek çok az şey veya hiçbir şey yok!

Richter Belmont’un Castlevania: Nocturne’un her saniyesini bugün yayınlayarak tüm bunların üstesinden nasıl geldiğini görün!

Junji Ito Manyak: Japonların Korkunç Masalları

Yayın tarihi: 19 Ocak 2023

Bölüm Sayısı: 12

Korku animeleri kalbimizde her zaman özel bir yere sahip olacak çünkü sezon ne olursa olsun içimizi titretmeyi asla başaramıyor. Hangi anime bunu Junji Ito Maniac: Japan Tales of the Macabre’den daha iyi somutlaştırıyor?!

Asılı Balon’dan Tomie’ye kadar tüm hikayeleri avucumuzun içi gibi biliyoruz. Yine de, onları günümüz modern çağında canlandırılmış halde görmek, Junji Ito’nun sürükleyici hikayelerini daha da çok takdir etmemizi sağladı; özellikle de tüm uyarlamalar arasında bunun, kaynak materyale olabildiğince sadık kaldığına gerçekten inanıyoruz. Netflix animesinin şu anda Rotten Tomatoes’da %73 reytinge sahip olduğu gerçeği göz önüne alındığında izleyiciler bu düşünceye katılıyor!

Netflix izleyicilerine benzer şekilde, Junji Ito Maniac: Japan Tales of the Macabre’nin en sevdiğimiz bölümlerinden bazıları şunlardır:

  • 4. Bölüm – “Dört x Dört Duvar/Kum Adamın İni”
  • 6. Bölüm – “Kalıp/Kütüphane Vizyonu”
  • 11.Bölüm – “Sokak/Başsız Heykel”

Junji Ito pek çok başka başyapıt yarattı, dolayısıyla Netflix’in yolda birkaç uyarlama daha yayınlama ihtimali yüksek. Sadece zaman gösterecek!

My Daemon

Yayın tarihi: 23 Kasım 2023

Bölüm Sayısı: 13

My Daemon bu listedeki gizli mücevherimiz çünkü pek çok anime hayranı bu Netflix animesini bilmiyor veya duymuş değil. Neyse ki sizin için neden yayın yapmanız gerektiğine biraz ışık tutmak için buradayız!

İnsanlığın sayısının her geçen gün azalmasına neden olan, bilinmeyen ölümcül yaratıklarla dolu kırık bir dünyada Kento Tachibana, sevdikleriyle birlikte hayatta kalmak için elinden geleni yapıyor. Başlangıçta hayatta kalmak zordu çünkü yaratıklar yalnızca topluma zarar verme içgüdüsüyle hareket ediyorlardı. Ancak Kento, diğerlerinden farklı davranan belirli bir yaratıkla tanıştıktan sonra üstünlüğün kendisinde olduğunu fark eder ve yeni arkadaşını yalnızca tüm bu kaostan anlam çıkarmak için değil, aynı zamanda annesinin nerede olduğunu bulmak için de kullanabilir.

Ne yazık ki Kento’nun yeni dostluğu pek sonuç getirmiyor, özellikle de yüksek güçler yaratığı yakalayıp şüpheli planları için kullanmaya çalıştıkları için. Bu, Kento’ya karşı savaşmak ve kendisine ait olanı geri almaktan başka seçenek bırakmıyor.

Bu dünyanın ardındaki gerçek anlam nedir? Kento yanlış olanı düzeltmek için ne yapacak? Ve en önemlisi Kento annesini bulabilecek mi? My Daemon’u yayınlamak için Netflix’e gittiğinizde tüm bu soruların yanıtlarını bulacaksınız!

Kafatası Adası

Yayın tarihi: 22 Haziran 2023

Bölüm Sayısı: 8

My Daemon’un kulağa tüyler ürpertici geldiğini düşünüyorsanız, muhtemelen Kafatası Adası için de aynı şeyleri hissetmişsinizdir, çünkü bu 2023 oyunu aynı zamanda ortalığı karıştıran efsanevi yaratıklar hakkında bir hikaye anlatıyor. Ancak bu Netflix animesinde bu canavarlarla arkadaş olmak istedikleri son şeydir.

Kong da dahil olmak üzere korkunç canavarlarla dolu bir ülkede gemi kazası geçirmek, hepimizin isteyeceği son şeydir. Arkadaşlarınızın sizinle aynı kaderi paylaşması işleri biraz daha iyi hale getirir, ancak canavarlardan kaçmak ve hayatta kalmak için elinizden gelen her şeyi yapmak, mutlaka herkesin kaydolacağı bir tatil değildir. Ancak yine de bu yol arkadaşlarının çok geç olmadan bir çıkış yolu bulmak için ellerinden geleni yapmaları gerekmektedir.

Bu dizinin hikayesinin yanı sıra, başyapıtın yapımında yer alan oyuncuları ve ekibi de seviyoruz. İşte kimin kim olduğuna dair kısa bir anlık görüntü!

  • Darren Barnet Mike rolünde
  • Benjamin Bratt Kaptan rolünde
  • Nicolas Cantu Charlie rolünde
  • Betty Gilpin Irene rolünde
  • Tania Gunadi Adalı olarak
  • Phil LaMarr Sam rolünde
  • Annie rolünde Mae Whitman
  • Fryda Wolff Ada Kızı rolünde

Bu isimlerden bazıları tanıdık geliyor mu? Eğer öyleyse, en sevdiğiniz aktörlere ve aktrislere biraz destek gösterin!

Zom 100: Ölülerin Yapılacaklar Listesi

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2023

Bölüm Sayısı: 9 (bu yazının yazıldığı sırada)

Son fakat bir o kadar da önemlisi, anime olarak da bilinen Zom 100: Bucket List of the Dead, önümüzdeki travestilerin ağırlığının farkına varmadan önce, muhtemelen bir ölümden sonraki ilk birkaç günü veya haftayı kutlayacağımız konusunda güzel bir hatırlatmaydı. kıyamet gibi bir olay, çünkü bu çalışmak ya da evden çıkmak zorunda olmadığımız anlamına geliyor.

Kahraman gibi, kendimize ayırdığımız anlar neredeyse hiç yok. Bazıları için bu dünyanın koşuşturmasından bir mola vermek bile bir zombi kıyametini gerektirir. Bu yüzden Akira Tendo, bu korkunç olayı, her zaman yapmak istediği her şeyi başarma zamanı olarak kullanıyor. İster yeni bir yeri ziyaret etmek ister yeni bir hobi denemek olsun, olasılıkları sonsuzdur.

Bu animenin programı biraz kafa karıştırıcı olsa da, bunun dizinin ihtişamını ortadan kaldırmasına izin vermeyin. Ve en iyi yanı gösterinin henüz bitmemiş olması! Gidip kendiniz kontrol edin ve eğlenin!

Netflix’in bu yıl yayınladığı anime yine iyi vakit geçirmekten başka bir şey değil! Her anı yakalamak için yayın hizmetine gidin.