Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Andrew Scott’ın başrol oynadığı Ripley’in 2024’te vizyona gireceği doğrulandı: İşte bildiğimiz diğer her şey

Tamamlanan şovların gün ışığına

Tamamlanan şovların gün ışığına çıkmaması, bu ağların ve yayın hizmetlerinin bazıları için yeni norm gibi görünüyor. Ve evet, size bakıyoruz Warner Bros. Discovery (Max’in sahibi). Onların izinden giden bir diğer şirket ise Showtime’ın sahibi Paramount Media Networks. Yeni bir yuva bulması gereken dizilerden biri de Ripley.

Paramount Media Networks, Showtime ve Paramount+’ın tek marka haline getirileceğini duyurdu. İki ağ her zaman Paramount şemsiyesi altındaydı ancak ayrı markalardı. Showtime ile Paramount+’a merhaba deyin. Evet, resmi adı bu.

İki marka bir araya geldikçe, bu, başlangıçta yeşil ışık yakılan bazı Showtime orijinal şovlarının artık kaldırılacağı, daha az izlenen bazı dizilerin iptal edildiği veya Ripley’in durumunda, şovun çekimleri tamamen bittiği ancak yine de iptal edildiği anlamına geliyor. Ancak Showtime, bazı projelerine yeni yuvalar bulmaya çalışıyordu ve Andrew Scott liderliğindeki proje de bunlardan biri. Dizi artık bir Netflix Orijinali haline geldi.

Ripley Netflix’e ne zaman gelecek?

Ne yazık ki henüz resmi bir çıkış tarihi açıklanmadı. Ancak bildiğimiz şey çıkış yılı. Netflix, Ripley’in platforma geleceğini doğruladı 2024’te bir ara. Tabii ki, yeni şovu daha geç görmek yerine daha erken görmeyi tercih ediyoruz, bu nedenle Ocak ve Mart ayları arasında 2024’ün başlarında yayınlanmasını umuyoruz. Resmi çıkış tarihi açıklandığında mutlaka paylaşacağız.

Ripley, sekiz bölümden oluşan sınırlı bir dizi. Sınırlı bir seri olduğu için büyük ihtimalle ikinci bir bölümle geri dönmeyecek. Ancak ilk sezon Netflix’te gerçekten iyi sonuç verirse yayıncının diziye bir şans daha verme ihtimali var. Öğrenmek için beklememiz gerekecek.

Komplo

Resmi bir özet yok. Ancak dizi bir kitap serisine dayandığı için hikayeden ne bekleyebileceğimize dair bir fikrimiz var. Beş kitaptan ilki, yazar Patricia Highsmith’in yazdığı Yetenekli Bay Ripley’dir. Psikolojik gerilim romanı, zengin bir adamdan bir “iş” kabul ettikten sonra İtalya’ya giden başlık karakterini konu alıyor.

Tom Ripley’in oğlunu Avrupa ülkesinden eve getirmesini istiyor. Ripley oraya vardığında, iki kişiyi öldüren ve kurbanlardan birinin kimliğini üstlenen aldatıcı kişiye dönüşmenin ilk adımıdır.

Serinin diğer dört kitabı Ripley Under Ground, Ripley’s Game, The Boy Who Followed Ripley ve Ripley Under Water’dır. Hikayenin birçok film uyarlaması da var.

Netflix basın bülteni aracılığıyla Netflix şovunun konusu şu şekilde olacak:

Dizide, 1960’ların başında New York’ta dolandırıcılık yapan Tom Ripley (Andrew Scott), zengin bir adam tarafından, serseri oğlu Dickie Greenleaf’i (Johnny Flynn) eve dönmeye ikna etmeye çalışmak üzere İtalya’ya seyahat etmesi için tutulur. Tom’un işi kabul etmesi; aldatma, dolandırıcılık ve cinayetle dolu karmaşık bir hayata atılan ilk adımdır. Dakota Fanning, İtalya’da yaşayan ve Tom’un nezaketinin altında daha karanlık amaçların yattığından şüphelenen Amerikalı Marge Sherwood’u canlandırıyor.

Döküm

Akademi Ödülü sahibi Steven Zaillian, serinin sekiz bölümünün tamamını yazdı ve yönetti. Kendisi, Garrett Basch, Guymon Casady, Ben Forkner, Sharon Levy ve Diogenes’ten Philipp Keel ile birlikte yönetici yapımcılar olarak görev yapıyor. Ayrıca dizinin başrol oyuncusu Andrew Scott, dizide yapımcı olarak görev yapıyor.

İşte Netflix’teki Ripley’de kimin kimi canlandırdığı.

  • Andrew Scott Tom Ripley rolünde
  • Dakota Fanning, The Hollywood Reporter’a göre Tom’un daha karanlık amaçlara sahip olduğundan şüphelenen Marge Sherwood rolünde. O aynı zamanda Dickie’nin kız arkadaşı.
  • Johnny Flynn Dickie Greenleaf rolünde

Yayınlanmasına heyecan katmak için serinin bu iki resmi prodüksiyon fotoğrafına göz atın!