Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Netflix filmi Leave the World Behind’in oyuncu kadrosunda kimler var?

Dünyayı Geride Bırak Leave

Dünyayı Geride Bırak Leave the World Behind, Netflix’in haftanın son büyük filmi. Rumaan Alam’ın aynı adlı kitabından uyarlanan film, Mr. Robot’un yaratıcısı Sam Esmail tarafından yazılıp yönetiliyor ve Sandford ailesini konu alıyor. Gece yarısı iki yabancı ortaya çıkıp ölümcül bir siber saldırının yakın olduğunu ve bildiğimiz toplumu yok edeceğini iddia ettiğinde Sandford’lar dinlendirici bir tatilin tadını çıkarmayı sabırsızlıkla bekliyor.

Julia Roberts, Ethan Hawke ve Mahershala Ali’den oluşan beğenilen bir kadroya sahip olan Leave the World Behind, geçtiğimiz Ekim ayında AFI Fest’te düzenlenen dünya prömiyerinden bu yana büyük ses getirdi. 22 Kasım’da seçkin sinemalarda gösterime giren Leave the World Behind, nihayet 8 Aralık’ta Netflix prömiyerini yapıyor.

Filmin yetenekli oyuncu kadrosu hakkında daha fazla bilgi edinmek, belki de bu oyunculardan bazılarını daha önce nerede gördüğünüzü öğrenmek isteyenler için, Leave the World Behind’in oyuncu kadrosunu ve karakterlerini tanımak için okumaya devam edin.

Julia Roberts Amanda Sandford rolünde

2023’te A listesindeki aktris Julia Roberts’ın kim olduğunu bilmeyen birini bulmakta zorlanacaksınız. Akademi Ödüllü aktris, dünyadaki en güvenilir yıldızlardan biri ve Roberts’ın kemerinin altında sayısız övgü var. bunu kanıtlamak için.

Mystic Pizza, Steel Magnolias ve Pretty Woman gibi filmlerle tanınsa da son yıllarda onu Ticket to Paradise’da George Clooney’yle birlikte ve Starz dizisi Gaslit’te Martha Mitchell’i canlandırırken görmüş olabilirsiniz. Roberts, Leave the World Behind’de Clay’in karısı ve Rose ile Archie’nin annesi Amanda Sandford’u canlandırıyor.

Ethan Hawke Clay Sandford rolünde

Dört kez Akademi Ödülü’ne aday gösterilen aktör ve yönetmen Ethan Hawke, Julia Roberts’la birlikte beyazperdedeki kocası Clay Sandford’u canlandırıyor. Hawke, Boyhood, Before Sunset üçlemesi, Maggie’s Plan, First Reformed ve The Black Phone ile tanınan bir başka uzun soluklu Hollywood sanatçısıdır.

Aktör, uzun kariyeri boyunca Tony Ödülü ve iki Altın Küre de dahil olmak üzere birçok adaylık ve ödül aldı. Daha sonra 2025’te çıkması planlanan The Black Phone 2’de The Grabber’ı oynamak için geri dönecek. Aynı zamanda yazar Flannery O’Connor hakkında kızı Maya Hawke’un başrolde olacağı biyografik drama Wildcat’i yazıyor, yönetiyor ve yapımcılığını üstleniyor.

GH Scott rolünde Mahershala Ali

Mahershala Ali, iki kez Akademi Ödülü almış, en çok beğenilen Moonlight ve Green Book filmlerindeki çalışmalarıyla tanınan bir aktördür. Sürekli olarak bu yüzyılın en iyi çalışan oyuncularından biri olarak anılmanın yanı sıra Altın Küre Ödülü ve Primetime Emmy Ödülü de kazandı. Dünyayı Geride Bırak’ta Ali, Sandford ailesinin tatil için kiraladığı evin sahibi GH Scott’ı canlandırıyor. Kızı Ruth Scott’ı ise endüstri yıldızı Myha’la canlandırıyor.

Ali’nin son projeleri arasında Swan Song, True Detective, Alita: Battle Angel, Ramy ve Spider-Man: Across the Spider-Verse ve Prime Video serisi Invincible’daki seslendirme çalışmalarının yanı sıra Netflix dizisi Chimp Empire’ın anlatımı yer alıyor. Daha sonra stop motion fantastik film Wildwood’da seslendirecek ve Marvel filmi Blade’de vampir avcısını canlandıracak.

Myha’la Ruth Scott rolünde

Myha’la filmde GH Scott’ın kızı Ruth Scott’ı canlandırıyor. İlginç bir şekilde, yönetmen ve yazar Sam Esmail burada kitaptan ekrana bir değişiklik yaptı, çünkü kitaptaki Ruth karakteri aslında GH’nin karısıyken, filmde Ruth onun kızıydı.

27 yaşındaki oyuncu, üçüncü sezonuna giren HBO dizisi Industry’de çıkış yapan çok yetenekli, gelecek vaat eden bir oyuncu. Ayrıca Dumb Money, Bodies Bodies Bodies, The Honeymoon ve Plan B gibi filmlerde de rol aldı. Netflix hayranları onu Black Mirror’ın son sezonundaki “Loch Henry” bölümünde Pia’yı canlandırmasından tanıyabilir.

Kevin Bacon Danny rolünde

Kitapta Danny karakteri GH Scott’ın müteahhidi olarak çalışıyor. Danny, son zamanlara hazırlanan bir komplo teorisyenidir. Rolde Kevin Bacon’un seçilmesi tartışılırken Esmail şöyle diyor: “Kevin ve ben bu adamı karikatür gibi görünmemesi için nasıl insanileştirebileceğimiz hakkında çok konuştuk.”

Rol arkadaşları gibi Kevin Bacon da başarılı bir aktör; Altın Küre Ödülü, Screen Actors Guild Ödülü ve 2009 yapımı Taking Chance filmindeki çalışmasıyla Primetime Emmy adaylığı da dahil olmak üzere pek çok önemli ödüle layık görüldü. Onu ayrıca Footloose, Tremors, Mystic River, Hollow Man, City on a Hill, The Toxic Avenger, You Should Have Left ve daha birçok film ve televizyon programında da gördünüz. Daha sonra MaXXXine’de Mia Goth’la birlikte ve yakında çıkacak Beverly Hills Polisi: Axel Foley’de rol alacak.

Farrah Mackenzie Rose Sandford rolünde

Farrah Mackenzie, beyazperdede Ethan Hawke ve Julia Roberts’ın kızını canlandıran genç oyuncu. Mackenzie en çok Prime Video dizisi Utopia, United States of Al, Logan Lucky ve Please Stand By’daki rolleriyle tanınıyor.

Charlie Evans Archie Sandford rolünde

Kadrodaki herkes arasında Charlie Evans oyunculuk sahnesinin en yenilerinden biri. Dünyayı Geride Bırak bugüne kadarki en büyük rollerinden biri. Daha önce Freeform dizisinde Her Şey İyi Olacak’ta rol aldı.