Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Virgin River’ın 6. sezonda (tekrar) yapmaktan kaçınması gereken tek şey

2024’te Virgin River altıncı

2024’te Virgin River altıncı sezonuna girecek ve Netflix’in popüler romantik drama dizisinin izleyicileri tuzağa düşürmek için silinmez ve rakipsiz bir tarif bulduğu açık. Sevimli karakterler ve dramatik durumlar arasında herkes doyamıyor. Ancak Virgin River’ın 6. sezonunun tekrar etmekten kaçınması gereken tek bir hata var.

Bu, serinin acı verici derecede yavaş ilerleyen zaman çizelgesiyle ilgili biraz içeriden yapılan bir şaka. Demek istediğim, 5. sezonun Noel bölümlerinde nihayet doğum yapmadan önce Charmaine, ilk sezondan beri hamileydi. İlk sezon! Televizyonda ne zaman bu kadar uzun süren bir hamilelik yaşandı? Dizinin ilk beş sezonunun tamamı aynı takvim yılı içinde gerçekleşti. Bu ciddi anlamda sınırlayıcı bir durum.

Travmanın sürdürülemez boyutlara yükselmesine neden olacak kadar hızlı ilerlemek dizinin zararına oldu. Dizi bir yıldan az bir zaman diliminde gerçekleştiği için Mel hâlâ kocasını ve bebeğini kaybetmenin acısını çekiyor, Jack’le yeni bir aşk buluyor, hamileliğini kutluyor, o hamileliğin babalığını sorguluyor, hamileliğini kaybediyor, yeni bir şeyler keşfediyor. onu büyüten adam onun biyolojik babası değildi vesaire.

Açıkça görülüyor ki Virgin River, prime time pembe dizileriyle aynı DNA’yı paylaşıyor. Geleneksel bir pembe dizi gibi aşırı derecede melodramatik ve abartılı değil, ancak hikaye anlatma manevraları türle oldukça uyumlu. Ancak prime time dizilerinin genellikle kullandığı tek şey aşırı hızdır. Melrose Place, Dynasty, Gossip Girl, Grey’s Anatomy ve diğer popüler prime time dizilerini düşünün. Eğer bu programlardaki değişikliklerden herhangi biri bir takvim yılı içinde gerçekleşmişse…

Ve başka bir noktaya göre, evet, Virgin River ilişkilendirilebilir. Gerçek hayatta her zaman büyük ve küçük her türlü beklenmedik trajedi yaşanır. Ancak bu karakterleri, özellikle de Mel’i izlemeye devam etmek, bu kadar yürek burkan hayat olaylarını kısa bir süre içinde deneyimlemeye devam etmek gerçekten yürek burkuyor. Gösterinin, çekiciliğiyle eşanlamlı olan yürekten ve duygudan hiçbir şey kaybetmeden biraz daha hızlı ilerlemesinin bir yolu var mı? Bence de!

Virgin River 6. sezonda nasıl hız kazanabilir?

5. sezonu sonlandıran iki Noel bölümünden yola çıkarak zaman atlamaları yapmanın yolu budur. Tatil bölümleri zaman çizelgesini en az birkaç ay ileriye taşıdı ve bu, dizinin şimdiye kadar yaptığı en akıllıca seçimdi. Durmadan. Ancak artık ileri sarmak için sezonun sonuna veya başına kadar beklememize gerek yok. Bölümler arasında, hatta aynı bölümde zaman geçebilir. Basitçe söylemek gerekirse, hayatlarının her saniyesini görmemize gerek yok.

Hayranların bu karakterlerle olabildiğince fazla zaman geçirmek istediklerini biliyorum çünkü açıkçası onları seviyoruz. Ancak pratikte gerçek zamanlı olarak ortaya çıkan hikaye, aynı hikayeye zarar veriyor. Daha önce de söylediğim gibi, bu ciddi anlamda sınırlayıcıdır. Charmaine’in gerçek hayatta neredeyse beş yıl boyunca hamile kalmasının nedeni budur. Karakterlerle ancak belirli bir yılda sebepsiz yere sıkışıp kaldıklarında bu kadar çok şey yapabilirsiniz.

Yeni dizi sorumlusu Patrick Sean Smith ve yazarlar yeni şeyler denemek ve karıştırmak konusunda daha istekli göründükleri için 6. sezonda bazı değişikliklere gidebiliriz. Lizzie hamileyken döngünün tekrarlandığını görebiliriz. bu onun 10. sezonda doğum yapacağı (bu düşünceyle ürperiyordu) ya da aslında 6. sezonda bebek sahibi olabileceği anlamına geliyordu. Smith zaten 6. sezonun bir zaman atlaması ile başlayacağını söylemişti ve bu umut verici bir gelişmeydi. olasılık.

Zamanın daha hızlı ilerlemesini sağlamanın temel yöntemi olarak başlangıçta zamanın daha hızlı ilerlemesinin yanı sıra, dizi karakter tabanlı hikayelerde daha sıkı kavisler de oluşturabilir. Hiç şüphe yok ki 5. sezonun kontrol edilemeyen yangın bölümleri serinin en ilgi çekici iki bölümüydü. Bu, her sezon bir doğal afete ihtiyacımız olduğu anlamına gelmiyor, ancak karakterleri kalp meselelerinin ötesindeki durumlara ve kişilerarası konuşmalara açmak diziyi doğası gereği canlandıracaktır.

Ve bu durumların tamamen duygusal ve kişisel hasarla ilgili olmaması gerekir. Smith ayrıca Doc ve Hope’un 6. sezonda sağlıklı olacaklarını ve seri boyunca süren sağlık savaşlarını sona erdireceklerini söyledi. Birlikte bir ev ve aile kurmaya çalışırken Mel ve Jack’in odak noktası daha da büyük olacak. Şimdiden 6. sezonda daha fazla keyif var gibi görünüyor ve bu çok cesaret verici. Yazarların korkusuz olmasını diliyorum çünkü sonun ne zaman yaklaşacağını asla bilemezsiniz.

Dizinin çoğu, çekirdek izleyici kitlesiyle ilişki kurmak ve onlara hayatlarında yaşadıklarını hissedebilecekleri bir alan vermekle ilgiliydi. Dikiş çemberi gibi bir topluluğunuz yoksa artık bir tane var. Bu harika ve bir öncelik olarak kalmalı. Bu şekilde geniş bir yaş aralığına ulaşma gücüne sahip çok fazla dizi yok. Yine de bunu ekranda bu kadar kısa bir sürede yapmak Virgin River halkı için travma birikimine neden oldu.