Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Airbnb sahte listelere karşı önlem alıyor

Airbnb, sahte kayıtların ve

Airbnb, sahte kayıtların ve yüksek temizlik ücretlerinin kullanıcı deneyimini olumsuz etkilediği bir sorunla karşı karşıya. Bu nedenle Airbnb, sahte kayıtlar ve diğer sorunları engellemek amacıyla yapay zeka kullanmaya yöneliyor. İşte Airbnb’in bu sorunlarla başa çıkmak için attığı adımlar:

Sahte Kayıtların Kaldırılması: Airbnb, bu yıl 59.000 sahte kaydı kaldırdığını ve 157.000 kişinin daha platforma katılmasını engellediğini açıkladı. Sahte kayıtlar, kullanıcıları korkutmak ve dolandırıcılara karşı önlem almak amacıyla yapay zeka kullanılarak tespit edilmeye çalışılıyor.

Yüksek Temizlik Ücretleri: Airbnb kullanıcıları, yüksek temizlik ücretleri gibi sorunları şirket anketlerinde dile getiriyor. Airbnb, bu yıl 260.000’den fazla listelemenin temizlik ücretlerini düşürdüğünü veya kaldırdığını söylüyor. Bu, tüketicilere listeleri fiyatlandırmaya göre sıralama olanağı sağlıyor.

Fiyatlandırma Değişiklikleri: Airbnb, fiyatların görüntülenme biçimindeki değişikliklerle ev sahiplerini düşük fiyat çığırtkanlığı yapmaktan caydırmaya çalışıyor. Mevsimsel dinamik fiyatlandırma gibi teknolojiler kullanarak ev sahiplerinin fiyatları daha sık ayarlamasına yardımcı oluyor.

Doğrulama Süreci: Airbnb, sahtecilikle mücadele etmek için ABD ve İngiltere dahil olmak üzere ilk beş pazarındaki tüm kayıtları doğrulamaya başlayacağını söylüyor. Yapay zeka, GPS ve canlı fotoğraflar gibi teknolojiler kullanılarak ev sahiplerinin kimlikleri ve mülklerin doğruluğu kontrol edilecek.

Bu adımların Airbnb’in kullanıcı deneyimini iyileştirmeye ve sahte kayıtlar gibi sorunları azaltmaya yardımcı olması hedefleniyor.