Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Savunma firmaları Katar’daki DIMDEX’te ürünlerini sergiledi

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB),

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı’na (DIMDEX) bu yıl yaklaşık 39 Türk savunma şirketinin katılacağını açıkladı.

Türk firmaları, 4-6 Mart tarihleri ​​arasında düzenlenen DIMDEX’in sekizincisinde insansız kara ve hava araçları, zırhlı araç platformları, silah sistemleri, elektronik sistemler, mühimmat ve lojistik destek ürünlerini sergiliyor.

SSB’nin açıklamasına göre, fuara katılan Türk firmaları arasında Aselsan, Baykar, Roketsan, Meteksan Savunma, ASFAT ve MKE gibi önde gelen savunma şirketleri bulunuyor.

SSB, fuar sırasında Türk heyetinin ev sahibi ülke ve diğer ülkelerden yetkililerle işbirliği fırsatlarını araştırmak üzere görüşmelerde bulunacağını belirtti.

DIMDEX, Katar Silahlı Kuvvetleri’nin ev sahipliğinde ve organize ettiği uluslararası savunma ve güvenlik sektörü etkinliklerinden biri olarak kabul ediliyor. Fuar, dünyanın dört bir yanından önemli karar vericilerini üç günlük ticari alışveriş ve askeri teknolojik gelişmelerin sergilendiği bir platformda bir araya getiriyor.

Ayrıca, Baykar CEO’su Haluk Bayraktar, 4 Mart’ta şirketin TB2 insansız muharebe hava aracının (SİHA) resmi olarak Arnavutluk ordusunun envanterine girdiğini duyurdu. Bayraktar, TB2’nin Arnavutluk semalarında ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiğini belirtti.

Türk savunma sanayiinin başarıları da dikkat çekiyor. İhracat, 2022’de 4,4 milyar dolardan geçen yıl rekor seviyede olan 5,55 milyar dolara yükseldi. Ayrıca, yerli savunma sanayisinin gerçekleştirdiği proje sayısı 2022’de 62 iken, 2023’te 850’nin üzerine çıktı.