Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye 2023’ün ilk sekiz ayında 33 milyonun üzerinde yabancı turisti ağırladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2023 yılının Ocak-Ağustos döneminde Türkiye’yi 33,4 milyon yabancı turist ziyaret etti. Bu rakam, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artış anlamına geliyor.

Aynı dönemde yurt dışında ikamet eden 3,3 milyondan fazla Türk vatandaşı da ülkede tatil yaparak toplam ziyaretçi sayısını 36,75 milyona çıkardı.

Türkiye, bu yıl turizm alanında büyük hedeflere odaklanıyor. 60 milyon turist ağırlama ve 56 milyar dolar turizm geliri elde etme hedefi bulunuyor.

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, bu ayların başında Türkiye’nin 2023 turizm hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

Turizm sektörü, Türkiye ekonomisinin temel döviz kaynaklarından birini oluşturuyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2023 yılının ilk yarısında ülkenin turizm geliri bir önceki yıla göre yüzde 27 artarak 21,7 milyar dolara ulaştı.

Ayrıca sadece Ağustos ayında yabancı turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,65 artarak 6,7 milyona yükseldi.

Rus turistler, ziyaretçi sayısının yüzde 13’ünü oluşturarak Türkiye’yi en çok ziyaret eden grup oldu. Rusya’dan Ocak-Ağustos döneminde 4,35 milyon vatandaş Türkiye’yi ziyaret etti.

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 3,85 milyon Alman turistin ardından bu yıl 4,08 milyon Alman turist Türkiye’yi ziyaret etti.

İngiltere’den gelen turist sayısında da artış yaşandı. Bu yıl rekor sayıda İngiliz turistin Türkiye’yi ziyaret etmesi bekleniyor.

Türkiye ayrıca 2023 yılının ilk sekiz ayında 1,8 milyon Bulgar ve 1,5 milyon İranlı ziyaretçiyi ağırladı.

Yabancı turistlerin en çok tercih ettiği şehir İstanbul oldu. 11,5 milyon uluslararası ziyaretçi bu mega şehri gezdi.

Antalya, 10,2 milyon ziyaretçiyle ikinci sırada yer aldı ve özellikle Rus turistler arasında popüler bir destinasyon olarak öne çıktı.

Ayrıca, sıcak hava koşullarının etkisiyle turizm sezonu bu yıl Antalya’da kasım ortasına kadar uzadı. Batı Avrupa ülkelerinden de kente yoğun rezervasyon talepleri geldiği belirtiliyor.