Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

House of Ninjas: Netflix Ninja Dizisi Nerede Çekiliyor?

Dave Boyle tarafından yaratılan

Dave Boyle tarafından yaratılan ve orijinal adı ‘Shinobi no Ie: House of Ninjas’ olan ‘Ninjalar Evi’ dünyasında, gölgelerin arasında gizlenmiş, bir zamanların ünlü ninja soyunun son kalıntıları olan esrarengiz Tawara ailesi yaşıyor. Klan üyeleri olağanüstü yeteneklerini gizlemeyi ve görünüşte sıradan hayatlar sürmeyi seçtiler. Ancak gizli bir örgütün Japonya’yı tehdit etmesiyle kader araya girer ve Tawara ailesini normallik kisvesini bırakıp atalarının çağrısını benimsemeye zorlar. Başarısız bir görevin yansımalarıyla boğuşan Tawara ailesi, uykuda olan becerilerini yeniden uyandırma kararıyla boğuşuyor.

Ancak ölümcül bir zehirin memleketlerine musallat olduğu haberi yayıldıkça kararlılıkları sınanır. Geçmişlerinin hayaleti giderek büyürken, Tawara ailesi, hükümetteki giderek büyüyen yolsuzlukla ve onun arkasındaki şeytani organizasyonla yüzleşmek için korkularını ve belirsizliklerini uzlaştırmalıdır. Ninjaları geleneksel Japon ortamlarında, endüstriyel tesislerde ve şehrin göbeğindeki laboratuvarlarda takip ediyoruz. Japon aksiyon gerilim serisindeki büyüleyici görseller ve neredeyse distopik arka planlar ile, bazıları ‘House of Ninjas’ın büyüleyici dünyasını yaratmak için seçilen gerçek hayattaki çekim yerleri üzerinde kafa yorabilir.

House of Ninjas Tokyo’da çekiliyor

‘Ninjaların Evi’ başta Tokyo olmak üzere Japonya’nın birkaç yerinde çekiliyor. Çekimlerin bir kısmı mekânda yapılırken, aksiyon sahnelerinin ve setlerinin çoğu stüdyoda oluşturuluyor. Dizinin ana çekimleri Ekim 2022 civarında başladı ve 1. sezon çekimlerinin 2023 başlarında tamamlandığı bildirildi.

Tokyo, Japonya

Dizi büyük ölçüde başkent Tokyo’da ve çevresinde çekiliyor. ‘House of Ninjas’ın arkasındaki yapım stüdyosu Toho Studios, bölümlerde görülen dünyayı yaratmak için kullanılan setlere ve olanaklara sahip. 1-4-1, Seijo, Setagaya adresinde bulunan Toho Studios’un tesisleri Japonya’da türünün ilk örneğidir. Yüksek teknolojili ses sahneleri ve setlerine ek olarak, gösteride görülen çarpıcı görsel-işitsel efektlerin yaratılması için gerekli olan post prodüksiyon merkezlerine de ev sahipliği yapıyor.

Oyuncuların ve ekibin sosyal medya paylaşımları aracılığıyla ‘House of Ninjas’ın prodüksiyonunun Toho Stüdyoları’nın Post Prodüksiyon Merkezi 1’inde gerçekleştiğini görebiliyoruz. Tesis, Warner Bros. Studio ile işbirliği içinde tasarlandı ve akustik çalışmalar için tamamen sıfırdan inşa edildi. Bir düzineden fazla kurgu odası, 100 koltuklu bir gösterim salonu, bir ADR odası, bir Foley odası ve bir dublaj sahnesi içerir. Toho Stüdyoları yıllar boyunca ‘Enter the Void’, ‘Ran’ ve ‘Kagemusha: The Shadow Warrior’ dahil olmak üzere birçok önemli esere ev sahipliği yaptı.

Stüdyo sitelerinin yanı sıra Tokyo, Tawara ailesinin gizli dünyasının özünü yakalayan çok çeşitli konumlar sunuyor. Karanlık sokaklardan ve uğursuz komplolara zemin sağlayan endüstriyel tesislerden, kaosun ortasında derin düşüncelere dalmak ve düşünmek için bir sığınak sunan geleneksel Japon konut komplekslerine kadar. Film ekibi, finali için bir plaj savaşının sahnelerini çekmek üzere Tokyo sınırlarını terk etti ve muhtemelen güneye, Yokohama’daki birçok plajdan birine doğru yola çıktı. Modern metropol manzaralarının arasına serpiştirilmiş zengin kültürel mirasıyla Tokyo, geleneksel Japon unsurlarını şık, modern bir ortam ve anlatımla harmanlayan ‘House of Ninjas’ gibi gösteriler için mükemmel bir çekim mekanıdır. Bu nedenle şehirde çekilen benzer projeler arasında ‘ Bullet Train ,’ ‘ Kill Bill: Vol. 1 ,” Yu Yu Hakusho’ve’Kate .’