Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İrlanda Rüyası: Lindsay Lohan Filminin Tüm Çekim Yerleri

Yönetmen Janeen Damian’ın yönettiği

Yönetmen Janeen Damian’ın yönettiği ‘İrlanda Rüyası’, utangaç ve inek Maddie Kelly’nin (Lindsay Lohan) hoşlandığı kişiyle evlenmek isteyip onun gelini olarak uyanmasını konu alıyor. Maddie arkadaşının düğünü için İrlanda’ya gidiyor. Tek sorun arkadaşının hayatının aşkı Paul Kennedy ile evlenmesidir ve o da ona olan duygularını itiraf edemediği için hayıflanmaya başlar. Paul’la evleniyor olmayı dileyen Maddie, sihirli bir şekilde onun yanında, onun gelini olarak uyanır.

Bir dizi esprili olay, Maddie’yi aralarında bir bağ hissetmeye başladığı fotoğrafçı James Thomas ile tanıştırır. Maddie yeni gerçekliğiyle yüzleşirken Paul’ün hayal ettiği ideal adam olmayabileceğini fark eder ve James’e daha da yakınlaşır. Kaos ortaya çıkar. Romantik komedi filmi , İrlanda’nın pitoresk fonunda geçiyor ve bizi neşeli, uyarıcı bir hikaye görevi gören ilginç bir yolculuğa çıkarıyor: Ne dilediğinize dikkat edin. Filmin bize sunduğu güzel İrlanda manzaraları göz önüne alındığında, filmin çekimlerinin gerçekten mekânda yapılıp yapılmadığını öğrenmek isteyebiliriz.

İrlanda Rüyası nerede çekildi?

İrlanda Rüyası nerede çekildi?

‘İrlanda Rüyası’ aslında tamamen İrlanda’da çekildi. Oyuncular ve ekip, aralarında Wicklow, Westport, Dublin ve County Clare’in de bulunduğu çok sayıda büyüleyici mekanı gezdi. Filmin ana çekimleri 5 Eylül 2022’de başladı ve aynı yılın 14 Ekim’inde sona erdi. Film ekibi, İrlanda kırsalının güzelliğinden büyülenmişti ve boş zamanlarını, seyahatlerini ve çevredeki büyüleyici bölgelere yürüyüş yaparak sonuna kadar kullandılar. Size romantik komedinin yapımında kullanılan belirli çekim sitelerini göstermemize izin verin.

Dublin, İrlanda

Canlı başkent İrlanda, şehir manzarası çevresinde ‘İrlanda Rüyası’nin birkaç sahnesinin çekim alanı haline geldi. İrlanda’nın doğu kıyısında yer alan ve Liffey Nehri tarafından ikiye bölünmüş olan Dublin’in tarihi cazibesi, kentsel enerjisi ve kültürel zenginliği, onu ‘İrlanda Rüyası’ için ilgi çekici bir çekim yeri haline getiriyor.

County Wicklow, İrlanda

County Wicklow’un muhteşem manzaralarına adım atan ‘İrlanda Rüyası’, büyüsünü, sevgiyle Guinness Gölü olarak bilinen Lough Tay’ın engebeli güzelliğinin ortasında buluyor. Filmde karakterler, gölün ve çevresindeki tepelerin muhteşem manzarasına doğru yürüyüş yaparak, gölün sakin atmosferini içine çekiyor. Enniskerry’deki Powerscourt Evi ve Bahçeleri, kaleyi andıran görkemli mimarisi ve geniş bahçeleriyle başka bir çekim alanı haline geldi. Ünlü mimar Richard Cassels tarafından tasarlanan Palladyan tarzındaki konak, filmin görsel anlatımına zarafet ve sofistike bir dokunuş katan karmaşık taş işçiliği ve yükselen sütunlar dahil olmak üzere zarif mimari detaylara sahiptir.

‘İrlanda Rüyası’nin bir başka benzersiz ortamı Enniskerry’deki Powerscourt İçki Fabrikası kullanılarak yaratıldı. Kuruluş viski damıtıyor ve genellikle zanaatın ortaya çıkmasına tanık olmak isteyen ziyaretçilere açık. Film ekibi ayrıca County Wicklow’daki Hollywood köyündeki çeşitli yerlerden de yararlandı. Bunlar arasında Hollywood Inn’in ve Yukarı Hollywood’daki Tutty’s pub’ın sağladığı ilginç arka planlar da vardı. Yapım ekibi aynı zamanda County Wicklow’daki Bray’in eteklerindeki Southern Cross Road’da yer alan zarif bir mülk olan Killruddery House’un ihtişamını da yakaladı. Mülkün tarihi cazibesi ve pitoresk bahçeleri, Maddie’nin aşkın dönüm noktalarında gezindiği yolculuğuna romantik bir hava katıyor.

Mayo İlçesi, İrlanda

İrlanda’nın engebeli batı kıyısında yer alan County Mayo, ‘İrlanda Rüyası’ için yardımcı bir çekim noktası olarak hizmet verdi. Yapım ekibinin Dublin Havalimanı’nda çekim yapmasına izin verilmediğinde, Charlestown’daki Ireland West Airport Knock imdada yetişti ve film için güzel bir havalimanı ortamı görevi gördü. Yapım ekibi, korsan kraliçesi Grace O’Malley’nin Westport yakınlarındaki Belcare Kalesi’ndeki evinde çekim yapmayı düşündü. Quay Yolu üzerinde yer alan Westport House’un yapısı 300 yıllık. Filmde yer alması için Westport’taki iki mağaza seçildi.

County Clare, İrlanda

Film ekibi, Maddie ile James Thomas arasındaki önemli bir sahneyi yakalamak için İrlanda’nın batı kıyısında County Clare’de bulunan görkemli bir doğa harikası olan Moher Kayalıkları’na gitme riskini aldı. Burada, Maddie, James’le düğün planlarını tartışırken ikisi yakınlaşıyor ve fotoğrafçı, kendi düğün kararları üzerinde daha fazla kontrole sahip olması gerektiğini fark etmesini sağlıyor.