Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

One Day’in sonu açıklandı: Emma ve Dexter arasında ne olur? (spoiler)

Talihsiz ikili sonunda bir

Talihsiz ikili sonunda bir araya gelebilecek mi? David Nicholls’un çok satan romanı One Day’in sınırlı seri uyarlaması nihayet Netflix’te gösterime girdi ve dünya çapındaki izleyiciler Emma ile Dexter’ın aşk hikayesini tanımaya başlıyor. Ambika Mod ve Leo Woodall, 14 bölümlük dizide ana karakterlere hayat veriyor ve Em ile Dex’in hayatlarındaki her zaman atlamalı ana kendinizi kaptıracak.

Dizide Emma ve Dexter, 1988 yılında mezuniyet gecesinde tanışırlar ve birlikte unutulmaz bir gece geçirdikten sonra güçlü bir bağ kurarlar. Bir Gün, neredeyse 20 yıl boyunca yılda bir gün onların karmaşık, dolambaçlı hikâyesini anlatıyor ; büyüdükçe ve geliştikçe hayatlarının ve ilişkilerinin ne kadar farklı hale geldiğini gösteriyor – bazen aynı hızda değil.

İlk bölümden itibaren her izleyicinin aklında olacak tek soru muhtemelen şu şekilde olacaktır: Emma ve Dexter bir araya gelecek mi? Aralarındaki bağ gibi kimyaları da ilk bakışta belli oluyor. Peki yıllar geçtikçe ikili için ne olacak ve zaman sonunda onları bir çift olarak bir araya getirecek mi? Sonunu açıklıyoruz ve Em ile Dex’in sonucunu paylaşıyoruz.

Uyarı: One Day’den ve bitişinden büyük spoiler !

Emma ve Dexter bir araya mı gelecek?

Evet, sonunda Emma ve Dexter nihayet bir araya geliyorlar. Ekran dışında olmasına rağmen ikili, 2000’li yılların başında küçük bir düğün planladıktan sonra sonunda evlenir. Evlendikten kısa bir süre sonra çift bebek sahibi olmaya çalışır, ancak Emma hamile kalmakta zorluk çeker ve bu da ilişkilerinde gerginliğe neden olur. Yine de trajedi gerçekleşene kadar güçlü bir birlik olarak kalacaklar. (Orada olacağız…)

Em ve Dex, 1994’te yaşanan bir akşam yemeği felaketinden birkaç yıl sonra arkadaşlıklarını (ve ilişkilerini) yeniden alevlendirirler. Dex’in aşırı uyuşturucu kullanımı ve genel tutumu Emma’yı sinirlendirir ve ikisi de iletişimi kesmeden önce kırıcı sözler söylerler. Tilly’nin 1997’deki düğünü sırasında ikili, birkaç yıl aradan sonra nihayet konuşuyor. Yeniden bir araya gelmeleri sırasında Dexter, Sylvie ile nişanlı olduğunu ve onun hamile olduğunu açıklar.

Aynı zamanda Tilly’nin düğününde labirentteki özel randevuları sırasında öpüşürler. Bir öpücüğü paylaşsalar da Dexter, Sylvie ile evlenip Jasmine’in (nam-ı diğer Jazzy) babası olmaya alışırken arkadaş kalırlar. Emma, ​​Ian’dan ayrılıp patronuyla ilişkisini bitirdikten sonra bekar kaldı. Ancak boşandıktan sonra Dex yeniden bağlantı kurmak için Paris’e gidince yeni bir ilişkisi olur.

Dexter’a başarılar gelmeye devam etti. Karısı onu en yakın arkadaşı Callum’la aldatmakla kalmadı, aynı zamanda Jazzy ile geçireceği zamanın kısıtlı olması nedeniyle onunla bağlantı kurmakta da zorluk yaşadı. Sonra Emma’yla birlikte olmak için Paris’e geliyor ama Emma biriyle çıkıyor. Paris gezisi, Emma ve Dexter’ın 1999’daki boşanmadan önce üç kez seks yaptıklarını ve Emma’nın başlangıçta romantik ilişkilerini sürdürme konusunda tereddüt etse de sonunda çift olmaya karar verdiklerini ortaya çıkarır.

Emma nasıl öldü?

Ne yazık ki Emma One Day’in 13. bölümünde ölüyor . Yağmurda bisiklet sürerken beklenmedik bir şekilde bir araba ona çarpıp ölümüne neden olur. Dexter daha sonra ölümünün sorumlusunun dikkatsiz bir sürücü olduğunu söyler, ancak resmi bir neden açıklanmamıştır. Arabanın çarpması sonucu yerde yatarken neredeyse anında hayatını kaybetmiş gibi görünüyordu. Bu, Dexter’ı tamamen ve anlaşılır bir şekilde yok eden bir kayıp.

Ölümünün sabahı, o ve Dexter hamile kalamama konusundaki stres nedeniyle tartışmışlardı. Bir aile kurma girişimleri her birine ağır bir yük getirdi. Ancak ikisi de birbirlerini aradılar ve ortalığı temizleyen ve gelecekteki potansiyel evlerini görmenin heyecanlarını paylaşan mesajlar bıraktılar. Emma, ​​​​araba çarptığında evde Dexter’la buluşmaya gidiyordu.

Kitabı okumadıysanız (veya filmi izlemediyseniz), sınırlı seri David Nicholls’un hikayesine sadık kalıyor. Emma hem kitapta hem de filmde ölüyor ve Dexter’ın deneyimi sayfadakilerle örtüşüyor. 2007’de babası ve kızıyla birlikte bir gezi için tanıştıkları Edinburgh’a dönene kadar Emma’nın kaybıyla başa çıkmaya çalışır. Arthur’un Koltuğuna Jazzy ile yaptığı yürüyüş onu bitirir.