Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tsujioka Yosuke Gerçek Bir Ninja mı? Gentenkai Gerçek Bir Dini Tarikat mı?

Ülkenin gizli koruyucularını konu

Ülkenin gizli koruyucularını konu alan bir Netflix Japon programı olan ‘House of Ninjas’, Tawara Shinobi ailesinin hayatını, ısrarcı bir kötülüğün yeniden ortaya çıkmasının, onları bir zamanlar geride bırakmaya çalıştıkları becerileri almaya zorlayışını ayrıntılarıyla anlatıyor. Haru, ailesinin geri kalanı gibi bir Shinobi eğitimi alarak büyümüş olsa da trajik bir kaza, babası Souichi’yi normal bir yaşam konusunda ısrar etmeye itti. Ancak yenildiği varsayılan rakip Fuma klanından Tsujioka Yosuke kafasını kumdan çıkardığında Nina Yönetim Bürosu, tehlikeli görevleri yerine getirmek üzere Haru ve ailesini tekrar gölgelerin arasına çeker.

Fuma’nın yeni keşfedilen lideri Tsujioka Yosuke, nesiller önce Tawara’ların ataları Hanzo Hattori’nin adını taşımasıyla başlayan rekabeti sürdürüyor. Böylece hikayedeki merkezi düşman kuralını sorunsuz bir şekilde üstleniyor ve gizli planları aracılığıyla izleyicinin ilgisini çekiyor. Dini bir tarikat olan Gentenkai, yıkıma doğru ilk adım olarak adamın planlarının merkezinde yer alıyor. Dolayısıyla tarikatın önemi göz önüne alındığında izleyiciler, Tsujioka ve örgütünün gerçekte bir temeli olup olmadığını merak ediyor olmalı.

Tsujioka Yosuke ve Gentenkai: Kurgusal Unsurlar

Hayır, ne Tsujioka Yosuke ne de ‘Ninjalar Evi’nde tasvir edilen tarikatı Gentenkai gerçekliğe dayanmıyor. Film sıklıkla Japonya’daki Ninjaların/Shinobilerin gerçek hayat geçmişine gönderme yapıyor; en belirgin şekilde hikayeye kolay ahlaki dinamikler aşılamak için Fuma klanının ve Hanzo Hattori’nin kullanımında. Sonuç olarak, dizide sunulan Shinobi bilgilerinin çoğu, gerçek Ninjaların gerçekliğinden veya mitolojisinden ilham alıyor. Bununla birlikte, Ninjaları Fuma ve Hattori’nin torunları olarak modern dünyaya getiren dizi, anlatısının ve karakterlerinin çoğunu kurguluyor.

Böylece, 19. Fuma Kataro unvanını alan Fuma klanının lideri Tsujioka Yosuke, dizinin yaratıcı ekibi tarafından hikayeye hizmet etmek üzere yaratılan bir unsur olarak kurgusallığa kök salmaya devam ediyor. Benzer şekilde, Tsujioka’nın gölgelerde saklanan Fuma klanını beslemek için kurduğu Gentenkai tarikatı da hayali bir unsurdur. Hikayede Gentenkai, Haru’nun arkadaşı Karen’in yakın zamanda işlenen bir suçla ilgili soruşturmasına isteksizce katılmasının ikiliyi gizemli doğa bilimci tarikatına götürmesinin ardından anlatıya giriyor.

Tarikatın lideri Tsujioka Yosuke, insanlığın çevreye yönelik cahil ve haklı muamelesini eleştirerek gençlerden oluşan sadık bir takipçi topluyor. Bu nedenle, natüralist tarikat, insanların ahlakını besleyerek onları Tsujioka’nın ideolojisinin kayıtsız takipçilerine dönüştürüyor. Sonuç olarak, üyeler işe alındıktan hemen sonra liderlerine karşı sağlıksız bir saygı geliştirirler ve ona körü körüne bağlılıklarını ve hayranlıklarını sunarlar.

Gentenkai ve lideri Tsujioka’nın yüzeysel imajı nispeten tanıdık bir siyasi tarikat imajı çizerken, Fuma’nın bu imaj üzerindeki etkisi onu farklı bir ışığa taşıyor. Tsujioka, Fuma klanının sayısını artırmak ve nihai planları için emek toplamak amacıyla bu organizasyonu kullanıyor. Dolayısıyla böyle bir komplonun dahil edilmesi, Gentenkai’yi basit bir siyasi kült olarak sahip olabileceği gerçekçilikten kesinlikle uzaklaştırıyor.

Bu nedenle, hem Tsujioka Yosuke hem de Gentenkai, bir tarikat lideri ve siyasi bir tarikat olarak tasvirlerinde bazı özgünlük unsurlarını korusalar da, ikisinin de gerçek bir temeli yoktur. Benzer şekilde, Tsujioka’nın bir ninja savaşçısı tasviri de kurgusallığa dayanıyor. Dahası, Fuma klanıyla olan bağlantılarının bir yan ürünü olan kötülüğü, çoğu tarihçinin itiraz ettiği bir tasvir olan Fumas’ın modern algısıyla sınırlı kalıyor. Bu nedenle, bu öğelerin gerçeklikle çok az bağlantısı vardır veya hiç bağlantısı yoktur ve kurgusal bir hikayeye kurgusal eklemeler olarak kalır.