Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2023’ün Şimdiye Kadarki En Kötü Oyunları

2023 yılı sizi şaşırtacak

2023 yılı sizi şaşırtacak oyunlarla dolu olacak  . “Resident Evil 4” gibi yeniden yapımlar, hayranların eski ihtişamlı günlerini yeniden yaşamalarına olanak tanıyor ve yeni oyuncuları sevilen oyunlarla tanıştırıyor. Yaklaşan “Starfield” gibi yeni IP, oyuncuların keşfetmesi için bütün bir evrenin vaadini sunuyor. Oyuncu olmak için bundan daha iyi bir zaman olamaz ama bu, her şeyin güneşli ve gökkuşağı dolu olduğu anlamına gelmiyor.

Bu yıl göreceğimiz, sektörü değiştiren her mega hite karşılık, hayranları hayal kırıklığına uğratacak ve oyuncuları kontrol cihazlarını kıracak kadar sinirlendirecek bir düzine oyun daha var. Bazı geliştiriciler geniş dünyalar ve çığır açan hikayeler sunarken, diğerleri hem cüzdanları hem de sabrı tüketen para kazanma sistemlerini ikiye katlıyor. Oyunun geleceği parlak görünüyor, ancak yol kötü oyunlarla dolu olacak ve bu yıl şimdiden pek çok büyük hayal kırıklığı yaşandı. Arkanıza yaslanıp bir sonraki favori oyununuzda dinlenmeden önce, kısa sürede ne kadar yol kat ettiğimizi hatırlayalım. İşte 2023’ün şu ana kadar gördüğü en kötü oyunlar.

Yüzüklerin Efendisi: Gollum

Daedalic Entertainment’ın “Yüzüklerin Efendisi: Gollum”, beklemeye değmeyen bir oyunun tam tanımıdır. İlk olarak 2019’da 2021’de yayınlanacağı duyurulan “Gollum”, nihayet Mayıs 2023’te mağaza raflarında yerini aldı. Hayranlar sonunda “değerli” oyunlarını oynama şansı bulduğunda, sahip oldukları geniş kapsamlı, destansı RPG’ye pek benzemeyen son bir ürün keşfettiler. söz verildi. İlk tanıtım ekran görüntüleri ile karşılaştırıldığında grafiklerin kalitesi büyük ölçüde düşmüştü ve oyunun karmaşık karara dayalı mekaniğinin büyük bir kısmı “örümcek!” gibi açıklanamayan tek kelimelik seçimlere indirgenmişti. veya “tartışmak.” Hepsinden kötüsü, oyun sık sık çökmelere maruz kalıyordu, bu da bazı planların oynanmasını ve hatta bazı eleştirmenlerin oyunu incelemeyi bitirmesini imkansız hale getiriyordu.

Bu yıl başka bir oyunun Metacritic’te bu kadar kötü değerlendirmeler aldığını hayal etmek zor ve bunun nedenini anlamak da kolay. Bu o kadar kötü bir oyun ki, geliştirici internette bir özür yayınladı ve kısa bir süre sonra geliştirme bölümünü kapatarak bir sonraki “Yüzüklerin Efendisi” oyununun planlarına son verdi.

Daha da kötüsü, aylar sonra Daedalic’in özür mektubunu bile yazmadığı ortaya çıktı (bu arada, oyunun adı yanlış yazılmıştı ). Geliştirme ekibinin üyeleri GameTwo’ya ( VGC aracılığıyla çeviri ), oyunun arkasındaki yayıncı Nacon’un geliştiricilere hiç danışmadan özrü oluşturmak için ChatGPT’yi kullandığını açıkladı. “Yüzüklerin Efendisi: Gollum” pek çok açıdan baştan sona sinir bozucu bir karmaşa ama 2023’ü karartan tek kötü oyun değil.

  • Yayın Tarihi: 25 Mayıs 2023
  • Platformlar: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S
  • Tür: Aksiyon, RPG
  • Oyun Modları: Tek oyunculu
  • Metacritic Puanı: 38 ( PC ), 34 ( PS5 ), 43 ( Series X )

Crime Boss: Rockay City

Oyuncuları eğlenceli mekaniklerle ve sürekli genişleyen içerik dünyası ile büyülemeyi başaran her canlı hizmet oyunu için, görünüşe göre canlı hizmet fikrini kullanarak eksik hissettirecek derecede cilalanmamış bir oyun çıkaran bir başka oyun daha var. “Crime Boss: Rockay City” ikinci kategoriye giriyor. Oyun, ünlü Hollywood aktörlerinden oluşan bir kadroya sahiptir, ancak şöhrete dair tek iddiası budur.

“Crime Boss”, oyuncuların Rockay City’nin suçla dolu sokaklarında yükselişe geçen Travis Baker rolünü üstlendiği roguelike bir FPS oyunudur. Oyuncular, şehri fethetmelerine yardımcı olmak için silahlı NPC’lerden oluşan bir ekip kurabilir veya şehrin yeraltı suç dünyasının şehir efsanelerini keşfeden çok oyunculu modda çevrimiçi olarak arkadaşlarıyla takım kurabilirler. Mod ne olursa olsun, “Suç Patronu”ndaki görevler o kadar basit ve hızlı ki asla tatmin edici gelmiyor. Tipik bir koşu sadece birkaç dakika içinde kolayca tamamlanabilir, ardından menülere, takım yönetimine ve saldıracak başka bir alan bulmaya geri dönülür.

Ne yazık ki, bu seviyeler tam olarak kısa ama tatlı. “Crime Boss”un oynanışı hatalarla doludur ve bunların çoğu temelde oyunu bozan hatalardır. Oyuncular duvarların içinde sıkışıp kalabilirler. Düşmanlar tam olarak doğmayı başaramayabilir, savaş alanını görünmez NPC’lerle doldurabilir ve bu da görevi tamamlamayı gerçekten imkansız hale getirebilir. Bir canlı hizmet oyunu olarak “Suç Patronu”nun hataları temizleme şansı var, ancak yine de akılsız görevlerle, anlaşılmaz bir hikayeyle ve hayal kırıklığı yaratan bir kişiselleştirme eksikliğiyle baş başa kalacak.

  • Yayın Tarihi: 28 Mart 2023
  • Platformlar: PC
  • Tür: FPS
  • Oyun Modları: Tek oyunculu, Çevrimiçi çok oyunculu
  • Metacritic Puanı: 52 ( PC )

The Last of Us Bölüm 1 (PC versiyonu)

İlk olarak 2013 yılında piyasaya sürülen “The Last of Us” bir başyapıttı (ve öyle olmaya da devam ediyor). Mükemmel dövüşü, sürükleyici dünya tasarımı ve benzersiz hikaye anlatımı sayesinde “The Last of Us” kısa sürede tüm zamanların en iyi video oyunlarından biri olarak tanındı . Naughty Dog, oyunun yeni versiyonunun PC’ye geleceğini duyurduğunda hayranlar çok heyecanlıydı ancak bu heyecan, bağlantı noktasını ele geçirdikten sonra hızla söndü.

Oyun piyasaya sürüldüğünde gölgelendiriciler oluşturmak için saatler harcadı. Bir hafta ve iki yama sonra, bu bekleme süresi zar zor yarıya inmişti. Oyun, CPU’ları mutlak sınırlarına kadar zorladı ve oyuncuların onu çalıştırması gereken donanımdan bağımsız olarak, donmalar, komik derecede tuhaf hatalar ve hatta çökmeler sık ​​görülen bir olaydı. Oyuncular, kontrol cihazlarından kaynaklanan, çözülmesi zor veya imkansız olan giriş gecikmesini bildirdiler.

Lansmandan günler sonra Naughty Dog, Twitter’da şöyle bir açıklama yayınladı : “Bazılarınızın beklediğiniz Naughty Dog kalitesini deneyimlemediğini biliyoruz.” Stüdyo, oyunu düzeltmek için çalışmaya devam edeceğine söz verdi ve piyasaya sürülmesinden sonraki ilk ayda, tüm sorunları çözmeye yönelik çok sayıda güncelleme girişiminde bulundu. Naughty Dog’un itibarı göz önüne alındığında, limanın yayınlanması özellikle sarsıcıydı. Ayrıca limanın duyuru fragmanının görüntülerinin PS5’te çekilmiş olması herkes için bir tehlike işareti olmalıydı.

  • Çıkış Tarihi: 28 Mart 2023 (PC bağlantı noktası)
  • Platformlar:  PC, PlayStation 5
  • Tür: Aksiyon
  • Oyun Modları: Tek oyunculu
  • Metacritic Puanı: 57 ( PC ), 88 ( PS5 )

Atomik Kalp

“Atomic Heart”, SVG’nin bu yıl incelediği en rock oyunlardan biri olabilir , ancak adil olmak gerekirse pek çok şeyi doğru yapmayı başarıyor. Oyun, ileri teknolojinin Sovyetler Birliği’nin bilimkurgu robotlarıyla desteklenen komünist bir ütopya olan Tesis 3826’yı inşa etmesine olanak sağladığı alternatif bir 1955 yılında geçiyor. Robotlar efendilerine saldırana ve tüm şehirde tam bir kaos ortaya çıkana kadar her şey yolundadır. Bu öncül kulağa “Bioshock”u anımsatıyor ama “Atomic Heart”ın parlak, göz kamaştırıcı görselleri Rapture’dan daha uzak olamaz. Oyuncular oyunda ilerlerken, silah sesleri çoğunlukla ilgi çekici oluyor ve tekrarlayan, aşırı basit bulmacalar nedeniyle biraz engelleniyor.

Bir vuruş gibi görünüyor, değil mi? “Atomik Kalp”i iki tonluk bir çelik parçası gibi ağırlaştıran şey yazıdır. Oyunun sonunda, ana hikaye gerçekten tatmin edici bir yere gitmiyor, ancak satır satır diyalog sizi sürekli utandırmasaydı bu bile affedilebilirdi. Başrol oyuncusu P3, aralıksız espriler yapıyor ve başarısız olan şakaların arasında o kadar çok “çıtır yaratıklar” diyor ki oyuncular bu ifadeyle ilgili derleme videolar hazırladı. Bu arada, oyun içi eşya mağazası olan Nora’nın söylediği her satır o kadar agresif bir şekilde cinsellik içeriyor ki, kendi başınıza oynasanız bile kendinizi rahatsız hissedeceksiniz. Senaryonun bir kez daha gözden geçirilmesiyle “Atomic Heart” gerçekten muhteşem bir şey olabilirdi.

  • Yayın Tarihi: 21 Şubat 2023
  • Platformlar: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S
  • Tür: Aksiyon, FPS
  • Oyun Modları: Tek oyunculu
  • Metacritic Puanı:  75 ( PC ), 70 ( PS5 ), 73 ( Series X )
  • Kan Kasesi III

Nacon

Çoğunlukla tüm kuralları bir kenara bırakan kanlı bir futbol maçında özelleştirilmiş orklardan oluşan bir takıma liderlik etme fikri kulağa harika geliyor. Aynı adı taşıyan niş masa oyununa dayanan “Blood Bowl” serisi, “Warhammer” evreninde geçen fantastik futbol oyunudur. Oyunun ana fikri dar bir oyuncu kitlesine hitap ediyor ancak hayranlar bu konsepti gerçekten seviyor.

Ancak “Blood Bowl 3″ü gerçekten sevmiyorlar. Bir oyuncu Reddit’te hayal kırıklığını şöyle dile getirdi : “‘Blood Bowl 3 Beni Kırdı.” Oyundaki en büyük sorunlardan biri hatalarla dolu olması ve çökmeye yatkın olmasıdır. Neyse ki, görünüşte bir canlı servis oyunu olduğundan, bu sorunların gelecekte çözülme şansı oldukça yüksek.

“Blood Bowl 3” ile ilgili en büyük sorun, oyuncuların oyuna girebilmek için küçük işletme kredisine ihtiyaç duyabilecekleri kadar çok sayıda mikro işlemle dolu olmasıdır. Oyunun en büyük cazibesi, oyuncularınızı kişiselleştirebilme yeteneğidir, ancak tam bir takımın istediğiniz şekilde kandırılması yaklaşık 50 $’a mal olabilir ve ek özel öğeler daha da fazla para karşılığında mevcuttur. Zaten tek başına 30$’a mal olan bir oyunun tam deneyimine erişim kazanmak için bu çok fazla şey istenebilir. Üzgünüm masaüstü hayranları, bu size göre değil.

  • Yayın Tarihi: 20 Şubat 2023
  • Platformlar: Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S
  • Tür: Spor
  • Oyun Modları: Tek oyunculu, çevrimiçi çok oyunculu
  • Metacritic Puanı: 57 ( PC ), 59 ( PS5 ), 51 ( Series X )

Disney Hız Fırtınası

Dikkatli ol Mario: Disney senin alanına girmeye çalışıyor. “Disney Speedstorm” en sevdiğiniz Disney karakterlerinin ve en sevmediğiniz para kazanma sistemlerinin yer aldığı bir kart yarışı oyunudur. Oynaması ücretsiz bir oyun olarak planlanan “Speedstorm”, bu oyunların doğasında bulunan olağan gacha sistemlerini alıp bunları 11’e kadar çıkarıyor. Bir savaş bileti var (elbette), ama aynı zamanda mavi jetonlar, mor jetonlar, altın jetonlar da var , çok oyunculu jetonlar, rastgele kozmetiklerle dolu sandıklar, karakter yükseltmeleri için yarışçı parçaları ve daha fazlası. Bu, oyuncuların zaten geliştiricilerin terk etmesi için hazırlandığı bir sisteme ciddi anlamda ağır bir yaklaşım.

Özellikle tuhaf olan şey, oyunun şu anda erken erişimde olması ve oyunu oynamanın tek yolunun özel bir erişim kartı için para ödemek olması. Oyuncular, oynamak istedikleri her sistem için yeni bir geçiş satın almaları koşuluyla mevcut tüm konsollarda karakterlerini ilerletebilirler.

Tüm para kazanmanın yolu kapalıyken artık oyuna dönme zamanı geldi. Burada hiçbir şey kalıbı bozamaz. Karakterlerin hepsinin yarışlar sırasında kullanabilecekleri bireysel özel hareketleri vardır, bu da güzel bir çeşitlilik katar, ancak tekrarlanan parkurlar bu buluşun zevkini engelliyor. Kartların kendisi özellikle iyi idare ediyor ve kullanımı eğlenceli olabilir, ancak oyunun sahip olduğu tüm bagajlar ve şu anda yalnızca PS5 oyuncularının dört kişilik bölünmüş ekranın keyfini çıkarabileceği gerçeği göz önüne alındığında, çok daha iyi seçenekler var. Oyunun tam sürümünün oyuncuların zamanına daha fazla değer vereceğini umuyoruz.

  • Yayın Tarihi: 2023
  • Platformlar: Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S
  • Tür: Yarış
  • Oyun Modları: Tek oyunculu, Yerel çok oyunculu, Çevrimiçi çok oyunculu
  • Metacritic Puanı: 69 ( PS5 ), 75 ( Seri X )

Aptal Dash

“Dookey Dash” kadar az şey sunan çok az oyun var. Bored Ape Yacht Club’ın arkasındaki ana şirket olan Yuga Labs’ın ilk oyunu “Dookey Dash” tamamen NFT oyunlarını içeriyor. Oyuncular oyuna yalnızca Bored Ape, Mutant Ape ya da çeşitli aşamalardan oluşan “kanalizasyon geçişi” adı verilen yeni bir icata sahip olmaları durumunda katılabilirler. Bu, oyuna girmenin zemin kat maliyetini hızla artırıyor. Buradaki takas, oyundaki en iyi oyunculara bir Güç Kaynağı verilmesidir; bu, gelecekteki Yuga Labs oyunlarında potansiyel olarak kullanılabilecek veya başka zavallı ruhlara satılabilecek başka bir NFT’dir.

Bazı oyuncuların belirttiği gibi , oyunu sadece birkaç hafta oynama fırsatı için 2.000 $’ın üzerine çıktıktan sonra nasıl bir oyun deneyimi elde edeceksiniz ? Bir maymunu, kaçınılması veya aşılması gereken engellerle ve toplanacak parçalarla dolu uzun bir kanalizasyon tünelinden aşağıya yönlendireceksiniz. Tünelde ne kadar aşağı inerseniz ve ne kadar çok parça toplarsanız puanınız o kadar yüksek olur. Bu, iPod Touch’ınızda çalacağınız bir şeye benzeyebilir. Ve öyle görünüyor.

  • Yayın Tarihi: 18 Ocak 2023
  • Platformlar: PC
  • Tür: Atari Salonu
  • Oyun Modları: Tek oyunculu
  • Metakritik Puanı: Yok

Forspoken

“Forspoken”, henüz tam olarak karşılayamadığı tonlarca potansiyele sahip başka bir oyundur. Olumlu bir kayda göre, oyun sihir ve parkuru, oynaması harika hissettiren ve tüm oyun boyunca görsel olarak ilgi çekici kalan bir geçiş sistemi içinde harmanlıyor. Bunun ötesinde oyunda, geliştirilmesi biraz daha zamana ihtiyaç duyan iyi fikirlerden oluşan bir koleksiyon var.

Başlangıçta oyunun savaşı çeşitli ve heyecan verici geliyor. Oyuncular, geçiş mekaniği ile birleştirildiğinde büyük bir düşman kalabalığını kontrol etmeyi eğlenceli hale getiren çok çeşitli büyülü yeteneklere erişebilirler. Ancak zamanla, gerçek bir mücadelenin olmayışı, savaşı az çok otomatik pilotta gerçekleştirebileceğiniz bir tuş ezme telaşına dönüştürür. Tüm büyülü efektler yeterince gösterişli olsa da görseller PS5’te olması gerektiği kadar iyi görünmüyor.

“Forspoken”daki en büyük mücadele anlatıdır. Frey yeterince ilginç bir ana karakter, ancak çoğunlukla başarısız olan sürekli bir şaka yağmuru ile durumunun dramatikliğini sürekli olarak azaltıyor. Athia’nın büyülü dünyası, tıpkı oyunun dövüşleri gibi, ilk bakışta merak uyandırıcı olsa da oyun ilerledikçe neredeyse kağıt kadar ince olduğu ortaya çıkıyor. Sonuçta hikaye bir paket patates cipsi kadar tatmin edici; bu da Square Enix oyunlarından beklediğimiz dört çeşit yemekten büyük bir adım.

  • Yayın Tarihi: 24 Ocak 2023
  • Platformlar: PC, PlayStation 5
  • Tür: Rol yapma, Aksiyon-macera
  • Oyun Modları: Tek oyunculu
  • Metacritic Puanı: 63 ( PC ), 64 ( PS5 )

Guitar Hero

Ya “Guitar Hero” aynı zamanda bir dövüş oyunuysa? Bu, oyuncuların bir dizi dövüşçü arasından seçim yaptığı ve bire bir ritim savaşı için sahneye çıktığı “God of Rock”ın temel dayanağıdır. Notalara rakibinizden daha isabetli bir şekilde vurmak hasarı ortadan kaldırır, ancak aynı zamanda bazı kavgaları hiç bitmeyen bir yıpratma savaşına sarmak gibi talihsiz bir yan etkiye de sahiptir. Arada bir, daha geleneksel dövüş oyunu girdilerini kullanarak süper bir hamle yapabilirsiniz, ancak ritmi tamamen kaybetmeden bu karmaşık saldırılardan birini gerçekleştirmede iyi şanslar.

Tüm vaatlerine rağmen “God of Rock” kaba bir taslak gibi geliyor. Bu sadece ritim ve dövüş mekaniklerinin bazen birbiriyle çelişmesi değil, aynı zamanda denklemin her iki tarafının da kendi başına özellikle güçlü olmamasıdır. Oyunun kullanıcı arayüzü, tüm notaları takip etmeyi bir mücadele haline getirebilir ve Shacknews’in eleştirmeninin belirttiği gibi, PC oyuncuları oyunu tamamen devre dışı bırakabilir: “Klavye girişleri, açıkça söylemek gerekirse, çalışmıyor.” Lisanslı şarkıların eksikliği oyunun gerçek bir rock n’ roll kutlaması gibi hissetmesini engellediği için oyundaki müzik de zarar görüyor. Gelecekte bu fikrin daha fazla araştırıldığını görmek harika olurdu, ancak şimdilik kesin bir hayal kırıklığı.

  • Yayın Tarihi: 17 Nisan 2023
  • Platformlar: PC, Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S
  • Tür: Dövüş, Ritim
  • Oyun Modları: Tek oyunculu, Yerel çok oyunculu, Çevrimiçi çok oyunculu
  • Metacritic Puanı: 63 ( PC ), 62 ( PS5 ), 54 ( Series X )

Minecraft Efsaneleri

” Minecraft Efsaneleri ” birden fazla farklı kitleye hitap etmek için elinden geleni yapıyor. Bir yandan dünyası ve karakterleriyle “Minecraft” hayranlarının lejyonlarına ulaşıyor, diğer yandan da birim tabanlı taktik strateji oyunlarını sevenlerin dikkatini çekmeye çalışıyor. Ortaya doğru ilerleyerek iki gruba da pek bir şey sunmuyor.

“Minecraft Efsaneleri” ile ilgili temel sorun, taktiksel oynanışın odaklanmamış olması ve gösterişli strateji oyunlarına daha fazla zaman harcayan oyuncuları muhtemelen yabancılaştırmasıdır. Oyun, oyuncuları savaş alanını denetleyen bir tanrı konumuna getirmek yerine, oyuncu karakterini aksiyonun içine katıyor, ancak bu, pratikte stratejik seçeneklerinizi büyük ölçüde sınırlıyor. Savaş alanında bireysel birimlere emir verememek gibi, türe uygun olmayan başka sınırlamalar da var. Bunun yerine, savaşçı gruplarını aynı hedefe göndermelisiniz ve yapay zekanın onları doğru varış noktasına taşıması 50/50 şanstır.

Oyun aynı zamanda tıpkı bir “Minecraft” oyunundan bekleyeceğiniz gibi inşa mekaniklerini de içeriyor, ancak bunlar da taktiksel unsurlar kadar kaba. Gerçek oynanış savaşlara odaklandığından, tüm binalar yalnızca zorunluluktan dolayı dahil edilmiş gibi görünüyor. Belki “Minecraft Efsaneleri”, RTS türüne yeni bir izleyici kitlesi kazandırabilir, ancak oyuncuların birbirlerine bu oyundan uzak durmalarını tavsiye ettiği göz önüne alındığında, bunun için de pek umut yok.

  • Yayın Tarihi: 18 Nisan 2023
  • Platformlar: Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S
  • Tür: GZS
  • Oyun Modları: Tek oyunculu, Çevrimiçi çok oyunculu
  • Metacritic Puanı: 67 ( PC ), 71 ( Series X )

Redfall

Arkane Studios, “Dishonored”, “Prey” ve “Deathloop” gibi oyunların arkasındaki ünlü geliştiricidir. Ne zaman Arkane’in yayınlayacağı yeni bir şey olsa, dünyanın her yerindeki oyuncular heyecanlanır. Ne yazık ki 2023 Arkane’nin yılı olmadı.

” Redfall ” stüdyonun bir sonraki büyük hiti olacaktı. Oyun, kurgusal bir Massachusetts ada kasabasında geçiyor ve bir grup vampirin adaya taşınıp adayı yeni avlanma alanı haline getirmesinden kısa bir süre sonra geçiyor. Oyuncular, aralarından seçim yapabilecekleri farklı yetenek setlerine sahip dört farklı karaktere sahiptir ve tek oyunculu veya ortak FPS aksiyonunda vampirlere ve onların sadık tarikatçılarına karşı savaşabilirler.

Bu bir oyun için harika bir öncül, ancak uygulama arzulanan çok şey bırakıyor. Çoğu oyuncunun oyunda fark edeceği ilk şey, performans sorunlarıdır. Dokuların yüklenmesi 10 saniyeden fazla sürebilir ve çoğu, düzgün şekilde yüklendiğinde bile düşük çözünürlüktedir. Oyun aynı zamanda Xbox Series X de dahil olmak üzere konsollarda 30 fps’de kilitlendi. Oyuncular, oyun içi varlıkların çok sık yeniden kullanılmasından dolayı oyunun sürükleyiciliğini tamamen bozduğundan şikayet ettiler. Üstelik, düşman yapay zekası arzulanan çok şey bırakıyor, bu da bir arabanın diğer tarafında durmanın bir vampirin oyuncuya gerçekten saldırmasını engelleyebileceği anlara yol açıyor. Genel olarak “Redfall” olması gerektiği gibi yeni nesil bir oyun gibi gelmiyor.

  • Yayın Tarihi: 2 Mayıs 2023
  • Platformlar: PC, Xbox Series X|S
  • Tür: FPS
  • Oyun Modları: Tek oyunculu, çevrimiçi çok oyunculu
  • Metacritic Puanı: 56 ( PC ), 59 ( Series X )
  • Aranan: Ölü
  • 110 Endüstri SA

“Wanted: Dead” kısmen hack-n-slash, kısmen üçüncü şahıs nişancı, kısmen mini oyun fantezisi ve kısmen zombi temalı bir animedir. Her şey olmaya çalışan her şeyde olduğu gibi, oyun da birden fazla türden hiçbirini pek iyi başaramıyor. Oyun, “Ninja Gaiden” ve “Dead or Alive” ile aynı soyunu paylaştığını gururla ilan etse de, bu hitlerle hiçbir şekilde omuz omuza durmuyor.

Hikaye, seçkin bir polis ekibinin Hong Kong sokaklarında zombilerin arasından geçerek cinayet işlemesini konu alıyor. Oyunun ekibin birlikte çalışmasını göstermek için ayırdığı zaman miktarına rağmen, yeni bir favori kurgusal karakterle ayrılmayı beklemeyin. Buradaki hikaye anlatımı kesinlikle ortalamanın altında, ancak oynanış harika olduğu sürece sorun değil, değil mi?

Öyle değil. Bir hack-n-slash oyununda, oyuncuların gerçekten derinlemesine inceleyecekleri yetenek ve hareketlerde şok edici bir eksiklik var. Aynı saldırıları yapmak sıkıcı hale geldiğinde, oyuncular silahlarını değiştirebilirler, ancak oyundaki düşmanlar kurşun süngerlemede o kadar iyidir ki denemeye pek değmez. Üstelik yapay zeka sık sık sorunlarla karşılaşıyor, uzuvlar uçarken takılıyor ve çoğunlukla tüm düşmanlar aynı saldırıları kullanıyor. Oyunda yalnızca beş seviye olmasına rağmen, son derece uzun karşılaşmalar, seyrek kontrol noktaları ve aşırı miktardaki ara sahneler, tüm deneyimi yaklaşık on zorlu saat boyunca uzatıyor. Yani, çoğu oyuncunun muhtemelen yapacağı gibi, çok sayıda anlamsız mini oyunu atlarsanız.

  • Yayın Tarihi: 14 Şubat 2023
  • Platformlar: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S
  • Tür: Aksiyon
  • Oyun Modları: Tek oyunculu
  • Metacritic Puanı: 57 ( PC ,  PS5 ), 60 ( Seri X )