Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Google Ekim 2023 Temel Spam Güncellemesi: Bir Çok Eski News’li İnternet Sitesinin En Çok Okunanı Gitti!

Google 4 Ekim’de Spam

Google 4 Ekim’de Spam güncellemesini başlatması ile birlikte bir çok internet sitelerinde yarıdan fazla hit düşüşleri ve eski Google News’li sitenin en çok okunanı gitti. Google peşpeşe 3.üncü güncellemesi bir çok site için adeta yıkım oldu. Bu hafta arama motorları ve diğer forumlarda neler olup bittiğini aşağıda bulabilirsiniz:

Google , yeni bir spam güncellemesi olan Ekim 2023 spam güncellemesini yayınladı . Bu güncelleme, gizleme, saldırıya uğrama, otomatik olarak oluşturulan ve silinen spam’lerin ardından gelir. Ancak Türkçe, Vietnamca, Endonezce, Hintçe, Çince ve diğer dillerde yazılan sitelerin bunu İngilizce sitelerden daha fazla görmesi gerekir.

  1. Google, Ekim 2023 Temel Güncellemesi’ni Yayınladı:
    • Google, Ekim 2023 temel güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme, Ağustos 2023 temel güncelmesinin ardından gelmesiyle dikkat çekiyor.
  2. Google’da Dizine Ekleme Sorunu Yaşandı:
    • Google, yeni içeriği dizine eklemekte ve sunmakta sorunlar yaşadı. Bu sorun, ara sıra meydana geldi ve yeni içeriğin bazen görünmediği rapor edildi.
  3. Google Anahtar Kelime Planlayıcı Sınırlamaları:
    • Google Anahtar Kelime Planlayıcı artık tahminlerde bulunurken daha sınırlı hale geldi. Bireysel ve reklam grubu anahtar kelimelerinin tahminlerini artık sağlamamaya başladı.
  4. Bing, Video Bölümlerini Test Ediyor:
    • Bing Arama, video arama sonuçları için video bölümlerini test ediyor. Bu özellik, Google Arama’nın önemli anlar özelliğine benzer.
  5. Google İşletme Profillerinde Sosyal Profil Düzenleme:
    • İşletmeler artık Google İşletme Profilleri’nde sosyal profillerini düzenleyebiliyorlar. Bu özellik, önce belirli işletmelerle sınırlıydı ancak şimdi geniş bir kullanıcı kitlesine sunuluyor.
  6. Bing Arama Trendleri Karuseli:
    • Bing Search, arama sonuçları üstünde “Bing’de Trendler” karuseli gösterebilir. Bu karusel, alternatif arama ayrıntıları ve reklamlar içerebilir.
  7. Yeni Google Mağazası Açılıyor:
    • Google, California’daki GooglePlex genel merkezinde yeni bir Google Mağazası açıyor. Açılış 12 Ekim’de gerçekleşecek.
  8. Arama Haberleri Buzz Video Özeti:
    • Google Ekim Temel ve Spam Güncellemesi, 1 Ekim Güncellemesi, Bard ile Asistan ve daha fazlası hakkında video özetini izleyebilirsiniz.

Google Ekim 2023 Temel Spam Güncellemesi Kısa Bilgiler:

Şu anda bildiğimiz en önemli şeyleri kısaca şöyle sıralayabiliriz:

  • Ad: Google Ekim 2023 Geniş Çekirdek Güncellemesi
  • Hedefler: Daha çok Türkçe, Vietnamca, Endonezce, Hintçe, Çince ve diğer dillerde gizlenen, hacklenen, otomatik oluşturulan ve silinen spam’lerin peşine düşer.
  • Lansman: 5 Ekim 2023, 12:00 ET civarında
  • Kullanıma sunma: Kullanıma sunulması yaklaşık bir ila iki hafta sürecektir
  • Hedefler: Her türlü içeriğe bakar
  • Ceza: Bu bir ceza değildir; harika web sayfalarını teşvik eder veya ödüllendirir.
  • Küresel: Bu, tüm bölgeleri, tüm dilleri etkileyen küresel bir güncellemedir.
  • Etki: Google bana sorguların veya aramaların yüzde kaçının bu güncellemeden etkilendiğini söylemedi ancak şu ana kadar bu, geniş kapsamlı ve etkisi hızlı olan tipik bir temel güncelleme gibi görünüyor.
  • Keşfet : Temel güncellemeler Google Keşfet’i ve diğer özellikleri, ayrıca özellik parçacıklarını ve daha fazlasını etkiler.
  • Kurtarın: Bu duruma maruz kaldıysanız içeriğinize bakmanız ve Google’ın temel güncelleme tavsiyeleriyle daha iyisini yapıp yapamayacağınıza bakmanız gerekir.
  • Yenilemeler: Google, bu algoritmada periyodik yenilemeler yapacaktır ancak bu güncellemeleri gelecekte iletmeyebilir. Belki de son birkaç haftadır veya tüm o onaylanmamış Google güncellemelerini gördüğümüz şey budur .
  • Google, önceki temel güncellemeler gibi bu yeni güncellemenin de tüm diller için küresel olduğunu doğruladı .

Son Google Arama Güncellemeleri

Yukarıda söylediğim gibi Google, arama güncellemelerini yayınlamakla meşguldü. Google şu anda Ekim 2023 spam güncellemesini kullanıma sunuyor .

1 Ekim civarında büyük hissettiren, doğrulanmamış bir güncelleme yaşadık . Google bu güncellemeyi onaylamadı, ancak bazıları bunun ya yararlı içerik güncellemesinin bir sarsıntısı ya da erken spam güncellemesinin bir sonucu olduğunu düşünüyor.

Eylül 2023 Google yararlı içerik güncellemesi 14 Eylül’de başladı ve 28 Eylül’de kullanıma sunuldu .

Google’ın Ağustos 2023 temel güncellemesini yayınlamaya başlaması yalnızca 6 hafta önceydi . Bu güncelleme 22 Ağustos’ta başladı ve yalnızca dört hafta önce 7 Eylül’de tamamlandı .

Üstelik tüm bunlara ek olarak, Google dün gece büyük bir indeksleme sorunu yaşadı . Tüm bunları aynı anda hata ayıklamak ve analiz etmek için iyi şanslar.

Google’a sorarsanız şöyle olacaklardır ve kafanız karışmamalıdır çünkü spam güncellemeleri yalnızca spam’i etkiler ve temel güncellemeler her şeyi etkiler. Ancak güvenin bana, bu örtüşen güncellemeler SEO alanındaki herkesin kafasını karıştıracak.