Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

iOS 17.2 beta 1: İşte tüm yeni özellikler ve değişiklikler

iOS 17.2 beta 1

iOS 17.2 beta 1 karşınızda ve yeni özellikler ve değişikliklerle dolu. Yeni Journal uygulamasından Apple Music’in yeni özelliklerine ve Eylem düğmesindeki güncellemelere kadar iOS 17.2’de şimdiye kadarki tüm yeniliklerin tam özeti için aşağıya bakın.

iOS 17.1, 21C5029g yapı numarasına sahiptir. Artık Ayarlar uygulaması aracılığıyla “Genel”e gidip “Yazılım Güncelleme”yi seçerek güncelleme yapabilen kayıtlı geliştiriciler tarafından kullanılabilir. İOS 17.1’in bu hafta veya gelecek hafta genel beta test kullanıcılarına sunulmasını bekliyoruz.

iOS 17.2 beta 1’deki yenilikler neler?

Yeni Günlük uygulaması

iOS 17.2 beta 1'deki yenilikler neler?
iOS 17.2 beta 1’deki yenilikler neler?

İOS 17.2’deki en büyük değişiklik, Apple’ın ilk kez Haziran ayında WWDC’de sergilediği yeni Journal uygulamasının eklenmesidir. Apple, yeni Journal uygulamasını “hayatın anlarını takdir etmenin ve anılarınızı korumanın yepyeni bir yolu” olarak tanımlıyor.

Apple Music’e yeni özellikler

Apple Music'e yeni özellikler
Apple Music’e yeni özellikler

Apple Music uygulamasında bir çift dikkate değer yeni özellik var:

  • Ortak çalışmaya dayalı çalma listeleri: Şarkı ekleyerek, çalma listesi sırasını değiştirerek ve daha fazlasını yaparak diğer kişileri çalma listeleri üzerinde ortak çalışmaya davet edin.
  • Yeni Favoriler çalma listesi: iOS 17.1’de kullanıma sunulan “Favoriler” özelliğinden yola çıkarak , iOS 17.2’nin ilk beta sürümü artık özel bir “Favoriler” çalma listesi ekliyor. Bu çalma listesi her Apple Music kullanıcısı için otomatik olarak oluşturulur.
  • Yeni Apple Music özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinin: iOS 17.2, ortak çalışmaya dayalı Apple Music çalma listeleri ve yeni ‘Favoriler’ çalma listesi ekler

Eylem düğmesi için yeni ‘Çevir’ seçeneği

Eylem düğmesi için yeni 'Çevir' seçeneği
Eylem düğmesi için yeni ‘Çevir’ seçeneği

iPhone 15 Pro kullanıcıları artık Eylem düğmelerini yeni bir “Çevir” seçeneğine atayabilirler. Etkinleştirildiğinde, iki farklı dil arasında sesten metne çeviriyi otomatik olarak başlatmak için Eylem düğmesine basabilirsiniz.

Bu özellik ilk olarak Eylül ayında iPhone 15 Pro duyurusunda gösterilmişti ancak şu ana kadar kullanılamıyordu.

  • Bu yeni özelliğin nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi: iOS 17.2, iPhone 15 Pro’daki Eylem düğmesine bir işlev daha ekliyor

Hava Durumu ve Saat uygulamaları için yeni widget’lar

Hava Durumu ve Saat uygulamaları için yeni widget'lar
Hava Durumu ve Saat uygulamaları için yeni widget’lar

Apple, Hava Durumu uygulaması için üç yeni widget ekledi:

  • Ayrıntılar: Yağış olasılığını, UV indeksini, rüzgarı ve daha fazlasını görün.
  • Günlük tahmin: Bir konum için mevcut hava koşullarını ve günlük tahminleri görün.
  • Gün doğumu ve gün batımı: Konumunuz için yaklaşan gün doğumu ve gün batımı bilgilerini görün.

Saat uygulaması için Apple, geçerli saati analog yerine dijital formatta görüntüleyen yeni bir “Dijital Saat” widget’ı ekledi. Bu, Apple’ın sunduğu ilk dijital saat widget’ıdır.

iMessage için Anahtar Doğrulaması ile iletişime geçin

Neredeyse bir yıl önce Apple, iMessage güvenliği için yeni bir özellik olarak İletişim Anahtarı Doğrulamasını duyurdu. Bu özellik artık iOS 17.2’nin ilk beta sürümünde mevcut.

İletişim Anahtarı Doğrulaması, iMessage kullanıcılarının “yalnızca istedikleri kişilerle mesajlaştıklarını daha fazla doğrulamalarına” olanak tanır. Apple, bu özelliğin “çevrimiçi hesaplarına yönelik ortak tehditlerle” karşı karşıya kalan kullanıcılar için tasarlandığını vurguladı . Buna ünlüler, gazeteciler ve hükümet üyeleri gibi kişiler de dahildir.

  • iOS 17.2 beta 1’de İletişim Anahtarı Doğrulaması hakkında daha fazla bilgi: Apple, iOS 17.2 beta ile iMessage İletişim Anahtarı Doğrulaması’nı kullanıma sunuyor

Tapback’ler ve emojiler

iOS 17.2’deki Mesajlar uygulamasında artık mesajlara herhangi bir çıkartma veya emoji kullanarak yanıt verebilirsiniz. Bu, bir mesaja uzun basılarak ve yeni “Etiket Ekle” seçeneğinin seçilmesiyle yapılır. Bu özellik ilk olarak WWDC’de duyuruldu ancak iOS 17.2’nin bugünkü beta sürümüne kadar mevcut değildi.

Odak Filtreleri ile Apple Music entegrasyonu

iOS 17.2 beta 1, dinleme geçmişleri ve önerileri üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak isteyen Apple Music kullanıcıları için büyük bir değişiklik içeriyor.

Apple Music artık Apple’ın şu şekilde açıkladığı Odak Filtreleri ile entegre olabiliyor: “Çalınan müziğin önerileri ve miksleri etkileyip etkilemeyeceğini, Son Çalınanlar’da mı görüneceğini yoksa Apple Music’te başkalarına mı gösterileceğini seçin.”

Bu, belirli bir Odak modunu etkinleştirdiğinizde, çalınan şarkıların dinleme verilerinizi etkilemesini önlemek için Apple Music Odak Filtresini açabileceğiniz anlamına gelir.

iOS 17.2 beta 1 hakkında daha fazla bilgi

Diğer değişiklikler ve yeni özellikler:

  • İOS 17.2’de İletişim Posteri tasarlarken yeni bir gökkuşağı metni seçeneği var.
  • Apple Books uygulaması, sayfa çevirme için yeni bir “Hızlı Soldurma” seçeneği ekledi.

İOS 17.2 beta 1’de başka değişiklikler var mı? Yorumlarda bize bildirin! Haftanın geri kalanında bugünkü güncellemelerde yeni olan her şeye daha fazla yer vereceğiz.