Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samsung, Apple’ın izinden gidiyor ve uydu özelliklerini Galaxy S24’e getirecek

Apple geçen yıl iPhone

Apple geçen yıl iPhone 14 serisiyle Uydu aracılığıyla Acil SOS’u tanıttı ve kullanıcıların hücresel veya Wi-Fi bağlantısının olmadığı yerlerde yardım için acil servisleri arayabilmesine olanak tanıdı. O zamandan beri, diğer akıllı telefon üreticileri benzer bir özelliği Android’e getirmek için Google ile birlikte çalışıyorlar ve Samsung, Galaxy S24’e uydu tabanlı özellikler ekleyeceğini doğruladı.

Samsung Galaxy S24 uydu tabanlı özelliklere kavuşacak

Bu yılın başlarında Güney Koreli şirket, akıllı telefonlara uydu bağlantısı getirme planlarını zaten açıklamıştı. Ancak Samsung yöneticisi Park Yong (SamMobile aracılığıyla), bu hafta şirketin 2024’ün başlarından itibaren amiral gemisi telefonlarında acil servisler için uydu bağlantısı sunmaya başlayacağını doğruladı.

Ayrıntılar belirsiz olsa da Yong’un Galaxy S24’ten bahsetmesi şaşırtıcı değil çünkü Samsung yeni üst düzey akıllı telefonlarını genellikle Ocak veya Şubat aylarında duyuruyor.

Ancak Samsung’un bu özelliği kullanıcılara sunma stratejisi henüz bilinmiyor. Örneğin Apple, her iPhone 14 ve iPhone 15 modeline uydu özellikleri ekledi. Samsung aynı şeyi tüm S24 ailesi için yapabilir veya uydu bağlantısını daha pahalı olan Galaxy S24 Ultra’ya özel tutabilir.

iPhone’daki Uydu üzerinden Acil SOS özelliği, kullanıcıya durumla ilgili birkaç soru soruyor ve yanıtları mevcut konumla birlikte bir aktarma merkezine gönderiyor. Uzmanlar daha sonra kullanıcı adına acil servisleri arar.

Samsung’un telefonlarındaki özelliğin de benzer şekilde çalışması gerekirken şirket, uydu aracılığıyla her türlü mesajı gönderip alma olasılığını araştırıyor. Bu, hücresel bağlantı olmadığında kullanıcıların yalnızca acil servislere değil, başkalarına da kısa mesaj göndermesine olanak tanıyacak.

Samsung, Apple'ın izinden gidiyor ve uydu özelliklerini Galaxy S24'e getirecekGalaxy S24 görselleri

Uydu üzerinden acil SOS

Uydu aracılığıyla Acil SOS, iPhone’da kullanıma sunulduğundan bu yana birçok insanın tehlikeli durumlardan kurtarılmasına yardımcı oldu. Bu özellik sayesinde ağustos ayında Maui’de bir aile yangından kurtarılmıştı. Haziran ayında, bacağı kırılan bir yürüyüşçü yardım çağırmak için iPhone’unun uydu bağlantısını kullandıktan sonra helikopterle kurtarılmıştı.

Apple’ın Uydu aracılığıyla Acil SOS özelliği şu anda ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, İrlanda, Avusturya, Belçika, İtalya, Lüksemburg, Hollanda ve Portekiz’de mevcuttur. Bu özellik geçen yıl ücretsiz olarak yayınlanmış olsa da Apple bunun iki yıl boyunca sınırlı süreli bir teklif olacağını söyledi.