Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AB elçisi Schengen vizesi konularında ilerleme sinyali verdi

AB Türkiye heyeti başkanı

AB Türkiye heyeti başkanı Nikolas Meyer, Türk vatandaşlarının vize sorunlarının çözümünde ilerleme kaydedildiğine işaret ederek, 2023 yılında Türk vatandaşlarına verilen Schengen vizesinin önceki yıllara kıyasla en fazla olduğunu belirtti.

Meyer, vize konusunda tüm AB üye devletlerinin ve konsolosluklarının çabalarının önemine vurgu yaparak, özellikle iş adamlarına yönelik vize kolaylıklarının sağlanması için ortak çaba sarf edilmesinin gerekliliğini vurguladı. Ayrıca, vize sürecinin kolaylaştırılması için Türk Dışişleri Bakanlığı ile işbirliği yapıldığını ifade etti.

Türk vatandaşlarının uzun süredir konsolosluklardan randevu alma zorlukları ve yüksek vize reddi oranları gibi sorunlarla mücadele ettiğini belirten Meyer, AB ve Türk yetkililerinin özellikle işadamları ve öğrencilere yönelik vizelerin kolaylaştırılmasına yönelik çalışmalar yürüttüğünü hatırlattı.

Meyer-Landrut, Türkiye ile AB arasındaki güçlü ekonomik ilişkilere de dikkat çekerek, 2023 yılında AB üye ülkeleri ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 206 milyar avroyu aştığını ve Türkiye’ye yapılan doğrudan yabancı yatırımın önemli bir kısmının AB’den geldiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye’deki en büyük yatırım payının hala AB tarafından sağlandığını belirtti.