Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zihni Tümer kimdir? Pelin Çift İle Gündem Ötesi Zihni Tümer kaç yaşında aslen nereli?

Pelin Çift İle Gündem

Pelin Çift İle Gündem Ötesi programının bu haftaki konuğu Cernmodern Kültür ve Sanat Programları Yönetmeni İhni Tümer konuk oluyor, Peki, Zihni Tümer kimdir? Pelin Çift İle Gündem Ötesi Zihni Tümer kaç yaşında aslen nereli?

Pelin Çift İle Gündem Ötesi programında Türkiye’nin Milli İstihbarat Teşkilatı’nın gizli dünyasına ışık tutan “Temas İstanbul” serisini canlı yayınla izleyicilere sunuyor. Serginin küratörü Zihni Tümer, istihbaratın evriminde rol oynayan hassas belgelerden operasyonlarda ele geçirilen objelere, teknolojik sistemlerden SİHA’ya kadar Türk istihbaratının tarihi seyrini detaylı bir şekilde anlatıyor. Zihni Tümer kimdir? Pelin Çift İle Gündem Ötesi Zihni Tümer kaç yaşında aslen nereli?

Zihni Tümer kimdir?

Zihni Tümer kimdir
Zihni Tümer kimdir

Zihni Tümer, Cer-Modern Sanatlar Merkezi’nin Sanat Programları Yöneticisi olarak görev yapmaktadır. Ankara’da doğan Tümer, Kıbrıslı bir ressamın oğlu olarak dünyaya gelmiş ve lise yıllarını Kıbrıs’ta geçirmiştir. Sanat ve kültür alanındaki faaliyetlerine British Council’da çalışarak başlamış ve ardından Ankara’ya dönerek Cer Modern’in kuruluşunda rol almıştır.

Cer Modern, Ankara’da sanat ve kültür faaliyetlerine ev sahipliği yapan, modern bir sanatlar merkezidir. Tümer, Cer Modern’in mekân olarak tarihi bir demiryolu yapısından dönüştürüldüğünü ve sanatın farklı disiplinlerini bir araya getiren bir anlayışla faaliyet gösterdiğini belirtmiştir. Cer Modern, sergiler, tiyatro, sinema, müze mağazası, kafe ve sanatçı atölyeleri gibi farklı alanlarda etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Tümer ayrıca, günümüzde müzelerin sadece kendi koleksiyonlarını sergileyen mekânlardan çıkarak, sosyal ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan alanlara dönüştüğünü vurgulamıştır. Cer Modern’in bu anlayışı benimseyerek, sanatsal etkinlikleri ve kültürel faaliyetleri desteklediğini ifade etmiştir.