Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Menendez’in ana ofisten ayrılmasıyla Ankara F-16 satışlarını hızlandırmayı hedefliyor

Bu haberde, Cumhurbaşkanı Recep

Bu haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Senatörü Bob Menendez’in istifasının Türkiye’ye F-16 savaş uçağı satışı konusunda bir fırsat sunabileceğini belirttiği ifade ediliyor. Menendez’in istifasının ardından, F-16 satışının hızlanabileceğini vurguluyor. Bob Menendez’in, Türkiye’ye 40 yeni F-16 satışını engellediği belirtiliyor ve istifasının Biden yönetimine işleri kolaylaştıracağına dikkat çekiliyor.

Ayrıca, Türkiye’nin F-35 projesinden çıkarıldıktan sonra ABD’den 40 yeni F-16 ve 79 modernizasyon kitinin talep ettiği ve modernizasyon kitleri konusunda ABD Kongresi’nin onayını beklediği bilgisi veriliyor. Ancak, Ankara’nın İsveç’in NATO’ya katılımını onaylamaması durumunda satışın onaylanmayabileceği belirtiliyor.

Erdoğan, ABD’nin Türkiye’ye F-16 satışını İsveç süreciyle ilişkilendirdiğini ve son kararı TBMM’nin vereceğini belirtiyor. Parlamentonun, İsveç’in NATO’ya katılımına ilişkin kararı vereceği ve bu konunun 1 Ekim’de toplanacak olan TBMM gündeminde olduğu belirtiliyor.

Erdoğan ayrıca, Ankara ve Washington arasında yapılan görüşmelere ve Washington’un verdiği sözlere dayanarak, ABD’nin sözlerini yerine getirmesi durumunda, Türk Parlamentosunun da adımlarını atacağını ifade ediyor.