Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Buse Tosun Çavuşoğlu kimdir kaç yaşında eşi kim? Buse Tosun Çavuşoğlu aslen nereli?

2023 Dünya Güreş Şampiyonası’nda,

2023 Dünya Güreş Şampiyonası’nda, kadınlar 68 kilo kategorisinde milli sporcu Buse Tosun Çavuşoğlu altın madalya kazandı. Belgrad’da düzenlenen organizasyonda finalde Moğolistan’dan Delgermaa Enkhsaikhan ile karşılaşan Tosun, müsabakayı tuşla kazanarak kariyerinin ilk dünya şampiyonluğunu elde etti. Bu zaferle birlikte, Buse Tosun Çavuşoğlu, Türk kadın güreşçileri arasında Yasemin Adar Yiğit’ten sonra dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk isim oldu. Peki, Buse Tosun Çavuşoğlu kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?.

Bakan Osman Aşkın Bak, final sonrası Buse Tosun Çavuşoğlu’nu telefonla arayarak tebrik etti. Milli güreşçinin bu başarısı, Türk güreşinin uluslararası alandaki önemini bir kez daha gösterdi.

Buse Tosun Çavuşoğlu kimdir?

Buse Tosun Çavuşoğlu, 5 Aralık 1995 doğumlu ve İzmirli. Spor kariyerine Yalova Çiftlikköy Belediyesi Spor Kulübü’nde kadınlar serbest stilde 68 ve 72 kilolarda başlamış. Olimpiyat kotasına ulaşan başarılı güreşçi, birçok uluslararası arenada adından söz ettirdi.

Buse Tosun Çavuşoğlu eşi kim?

Buse Tosun Çavuşoğlu (5 Aralık 1995), Olimpik Türk kadın güreşçi. Yalova Çiftlikköy Belediyesi spor klübünde kadınlar serbest stilde 68 ve 72 kilolarda kariyerini sürdürmektedir Serkan Çavuşoğlu ile 13 Ağustos 2021 tarihinde evlendi.

Buse Tosun Çavuşoğlu

Buse Tosun Çavuşoğlu’nun kazandığı madalyalar

2016 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 69 kiloda bronz madalya kazanarak uluslararası alandaki başarısını taçlandıran Buse Tosun Çavuşoğlu, 2017 Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası’nda altın madalya aldı.

Ayrıca, 2018 Dünya U23 Güreş Şampiyonası’nda 72 kiloda altın madalya kazanarak Dünya U23 Şampiyonu oldu. 2018 Dünya Güreş Şampiyonası’nda ise bronz madalya elde etti.

Tosun, kariyeri boyunca birçok uluslararası organizasyonda Türk bayrağını gururla temsil etti. Son olarak 2022 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanarak ülkemizin gurur kaynağı oldu.

Bu zaferlerle birlikte, Buse Tosun Çavuşoğlu Türk güreşinin önemli isimlerinden biri haline geldi. Başarılarının devamını diliyoruz.