Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Federasyon, hakemler için yabancı gözlemcilere, VAR kayıtlarının yayınlanmasına karar verdi

Türkiye Futbol Federasyonu, futbol

Türkiye Futbol Federasyonu, futbol sahalarında yaşanan şiddet ve tartışmaları sona erdirmek amacıyla bir dizi yeni düzenleme hayata geçiriyor. Şubat ayının üçüncü haftasından itibaren, hakemlerin performansını değerlendirmek için yeni bir gözlemci örgütü kurulması planlanıyor. Bu örgüt, UEFA’dan gelen 10 kişilik üst düzey yabancı gözlemcileri içerecek ve hakemlerin derecelendirilmesinde önemli bir rol oynayacak. Plan, UEFA gözlemcilerinin hakemlerin reytingi üzerinde yüzde 50 etkiye sahip olacağını öngörüyor. Ayrıca, stadyumda görevlendirilecek yerel gözlemcilerin hakemin puanına etkisi yüzde 30 ile sınırlı olacak. Geri kalan yüzde 20’lik kısımda ise anket uygulanacak.

Federasyon, maçlardan sonra gözlemcilere maç bağlantılarını gönderecek ve onlardan bir rapor isteyecek. Ayrıca, “Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi”nde eş zamanlı çalışabilecek yeni VAR ekipleri kurulacak. Bu ekip, hakem, operatör ve teknik personelden oluşacak ve aynı anda dokuz maça müdahale edebilecek kapasiteye sahip olacak.

Özellikle “Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi”nin devreye girmesiyle birlikte ofsayt tespitindeki hataların azaldığı ve karar sürelerinin kısaldığı görülüyor. Bu sistemle birlikte ofsayt tespitinde geçen süre 20 saniyeye düşmüş durumda.

Ayrıca, VAR kayıtlarının maçlardan sonra yayınlanması için çalışmalar sürüyor. İspanya Futbol Federasyonu’nun benzer bir uygulamayı hayata geçirdiği ve Türkiye’de de benzer bir organizasyonun çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu belirtiliyor. Bu uygulama ile maçlardaki tartışmalı pozisyonlar ve kararlar daha şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılacak.